Stigende efterspørgsel på flybilletter får priserne til at stige – ikke mindst på økonomiklasse på langruterne, siger ny prognose. Arkivfoto.

Forudser dyrere forretningsrejser      

Erhvervslivet rejser stadig mere, det øger svagt prisen på flybilletter, ny prognose forudser dog større stigning på hotelovernatninger.

Prisen på forretningsrejser stiger, viser i hvert fald ny prognose fra erhvervsrejsebureauet BCD Travel. Især priserne på flyrejser og hotelovernatninger skubber de samlede rejseomkostninger for erhvervslivet opad.

BCD Travels research- og analyseafdeling laver løbende prognoser for prisudviklingen på erhvervs-rejsemarkedet – og BCD’s analytikere vurderer udsigt til en samlet prisudvikling på beskedne en procent på flybilletter i år. BCD forklarer den forventede stigning med stigende oliepriser, herunder til flybrændstof, samt en generelt bedre verdensøkonomi. Den bedre økonomi får flere virksomheder til at tage på blandt andet salgsrejser for at sælge mere. Og øget efterspørgsel på flybilletter, kan være med til at presse prisen op, vurderer BCD Travel.

Den øgede rejselyst i erhvervslivet sætter også pres på hotelpriserne, de ventes ifølge BCD i år at stige med to til fire procent i forhold til sidste år.

Navnlig prisstigning på langruter
”Det betyder, at vores samlede forventning hos BCD Travel til prisstigninger på markedet for erhvervsrejser er nogenlunde uændret. Det er især de interkontinentale flybilletter på økonomiklasse, der ventes at stige i pris,” siger Søren Bak Andersen, Director Global Program Management & Strategic Accounts Nordics hos BCD Travel.

Den seneste analyse fra BCD kigger også på flyselskabernes pris- og konkurrence-politik. En række af de store flyselskaber lægger ekstra afgifter på billetter, der ikke er købt direkte gennem flyselskabernes egne salgskanaler.

Det betyder, at flybilletter, der købes via de reservationssystemer, som rejsebureauer og agenter anvender for at betjene deres erhvervskunder, kan blive dyrere. BCD Travel travel peger på Lufthansa Gruppen og British Airways, der er gået forrest i tendensen til at lægge afgift på erhvervsrejser, der købes via GDS-systemer, men Air France og KLM ventes snart at følge trop.

Relaterede artikler:

Nyt rejsebureau vil være blandt de 10 største

Begyndelsen til enden for erhvervsrejsebureauerne

Nordiske travel managers hørte om fremtiden

x

Læs Også

På vej mod Danmarks største erhvervsrejsebureau

Godkendes American Express GBT´s verdensomspændende køb af britiske HRG vil det i Danmark skabe landets største erhvervsrejsebureau med årsomsætning på 1,6 milliarder kroner.

Fusion blandt erhvervsbureauer skal sænke omkostninger

Amex GBT’s forestående overtagelse af Hogg Robinson Group skal være med til at reducere udgifterne i en tid med faldende indtjening, lyder det i ny analyse.

Flere bureauopkøb kan være på vej

”Der er spekulationer om, at Amex’ overtagelse af HRG ikke bliver den sidste blandt erhvervsbureauerne. Egencia og FCM Travel Solutions har også pengene til opkøb,” siger bestyrelsesmedlem i Danmarks Rejsebureau Forening.

DBTA kiggede ind i fremtiden

AI, bots, disrupters, Lif, GDPR og blockchain var nogle af de mange 'buzzwords' der føg gennem luften ved DBTA´s årsmøde.

Mere anerkendelse til FCM Travel Solutions

BUSINESS TRAVEL: FCM Travel Solutions nøjedes ikke med at hente trofæet hjem som bedste forretningsrejsebureau i Danmark. Nu kan prisen som verdens bedste erhvervsrejsebureau også pynte på trofæhylden.

Stort erhvervsbureau dropper dansk direktør

BUSINESS TRAVEL: Et af de største erhvervsrejsebureauer i Danmark har fra årsskiftet ikke en dansker som direktør eller salgschef på det danske marked – i stedet bliver der fjernstyring fra Sverige. Bureauet har Danmarks største private firmarejsekunde.