Stigende efterspørgsel på flybilletter får priserne til at stige – ikke mindst på økonomiklasse på langruterne, siger ny prognose. Arkivfoto.

Forudser dyrere forretningsrejser      

Erhvervslivet rejser stadig mere, det øger svagt prisen på flybilletter, ny prognose forudser dog større stigning på hotelovernatninger.

Prisen på forretningsrejser stiger, viser i hvert fald ny prognose fra erhvervsrejsebureauet BCD Travel. Især priserne på flyrejser og hotelovernatninger skubber de samlede rejseomkostninger for erhvervslivet opad.

BCD Travels research- og analyseafdeling laver løbende prognoser for prisudviklingen på erhvervs-rejsemarkedet – og BCD’s analytikere vurderer udsigt til en samlet prisudvikling på beskedne en procent på flybilletter i år. BCD forklarer den forventede stigning med stigende oliepriser, herunder til flybrændstof, samt en generelt bedre verdensøkonomi. Den bedre økonomi får flere virksomheder til at tage på blandt andet salgsrejser for at sælge mere. Og øget efterspørgsel på flybilletter, kan være med til at presse prisen op, vurderer BCD Travel.

Den øgede rejselyst i erhvervslivet sætter også pres på hotelpriserne, de ventes ifølge BCD i år at stige med to til fire procent i forhold til sidste år.

Navnlig prisstigning på langruter
”Det betyder, at vores samlede forventning hos BCD Travel til prisstigninger på markedet for erhvervsrejser er nogenlunde uændret. Det er især de interkontinentale flybilletter på økonomiklasse, der ventes at stige i pris,” siger Søren Bak Andersen, Director Global Program Management & Strategic Accounts Nordics hos BCD Travel.

Den seneste analyse fra BCD kigger også på flyselskabernes pris- og konkurrence-politik. En række af de store flyselskaber lægger ekstra afgifter på billetter, der ikke er købt direkte gennem flyselskabernes egne salgskanaler.

Det betyder, at flybilletter, der købes via de reservationssystemer, som rejsebureauer og agenter anvender for at betjene deres erhvervskunder, kan blive dyrere. BCD Travel travel peger på Lufthansa Gruppen og British Airways, der er gået forrest i tendensen til at lægge afgift på erhvervsrejser, der købes via GDS-systemer, men Air France og KLM ventes snart at følge trop.

Relaterede artikler:

Nyt rejsebureau vil være blandt de 10 største

Begyndelsen til enden for erhvervsrejsebureauerne

Nordiske travel managers hørte om fremtiden