Snart havarirapport om nedskudt fly

Malaysia Airlines Boeing 777 9M-MRD, MH 17, 1LUFTFART: Den endelige rapport om nedskydningen af Malaysia Airlines flight MH17 over det østlige Ukraine sidste år kommer 13. oktober, oplyser den hollandske havarikommission.

Ved nedskydningen af Boeing B777-flyet omkom alle 298 ombord. Teorien har hele tiden været, at flyet blev skudt ned af et missil af russisk-støttede oprørere i det østlige Ukraine, der fejlagtigt troede, det var et ukrainsk militærfly.

Rusland har naturligvis hele tiden afvist, at oprørerne stod bag nedskydningen af flyet, der fløj i en international flykorridor på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, skriver Reuters.

Fordi over 60 pct. af de omkomne var hollændere, blev det den hollandske havarikommission, der skulle stå for undersøgelsen. Havarikommissionen fik først efter flere uger adgang til området, hvor flyet styrtede ned.

Men Rusland nedlagde sidste måned veto mod et forslag fra Holland, Malaysia og andre lande, der mistede borgere ved nedskydningen, om at starte en international undersøgelse af, hvem der var ansvarlig for nedskydningen.

Havarikommissionen skal komme med en teknisk årsag til havariet, ikke påpege nogen skyld.