Norwegian Aqua mens det fortsat var i tørdok. (Foto: Norwegian Cruise Line | PR)

Søsætter første krydstogtskib i Prima Plus-klassen

Norwegian Cruise Line er på vej til at introducere en ny skibsklasse ved navn Prima Plus med skibe, der er henholdsvis 10 og 20 procent større end de to seneste fartøjer, som er føjet til flåden.

Nu lever Norwegian Cruise Lines kommende skib Norwegian Aqua for alvor op til sit navn, da krydstogtskibet har været i vandet for første gang.

Skibet blev søsat efter at have være blevet bygget i en tørdok på det italienske skibsværft Fincantieri i Venedig, fordi man nu er færdig med det udvendige arbejde på det 156.300 tons tunge og 322 meter lange skib, der ventes at have plads til 3.571 passagerer.

Udover at Norwegian Aqua kom i vandet, blev milepælen også markeret med et ritual, hvor to mønter svejses ind i skibet. Det symboliserer en ofring til havets guder og gudinder med henblik på at sikre held og lykke samt sikker sejlads.

Derudover blev krydstogtskibet velsignet af en lokal præst, inden en champagneflaske blev knust over stævnen. Arbejdet med at færdiggøre Norwegian Aquas interiør fortsætter frem mod, at skibet efter planen foretager sin jomfrurejse i april næste år, hvor skibet sejler et krydstogt i Caribien.

Norwegian Aqua. (Foto: Norwegian Cruise Line | PR)

Bliver større end forgængere
Blandt nyhederne på skibet er Aqua Slidecoaster som ifølge Norwegian Cruise Line er verdens første såkaldte hybridvandrutsjebane, den hidtil største 360-graders udendørs-glasbro ved navn Ocean Boulevard samt rederiets første treværelses duplex-suiter i et område kaldet The Haven.

Aqua er desuden det første af fire fartøjer i en ny skibsklasse ved navn Prima Plus.

Krydstogtskibene Norwegian Prima og Norwegian Viva er af Prima-skibsklassen, men Aqua og et andet af de nye skibe bliver 10 procent større end disse, mens de resterende to vokser med 20 procent i forhold til forgængerne. Derfor er der blevet føjet Plus til navnet på skibsklassen.

Kalder det en naturlig udvikling
David J. Herrera, der er administrerende direktør for Norwegian Cruise Line, betoner, at de større skibe giver nye muligheder med henblik på at udvikle produktet yderligere.

”Skibets 10 procent mere plads giver os mere fleksibilitet til at levere flere tilbud og smukt designede områder, der byder på muligheder for afslapning og udforskning for gæsterne ombord på Norwegian Aqua.”

Direktør for hoteldrift hos Norwegian Cruise Line, Mark Kansley, betegner overgangen til Prima Plus som en naturlig udvikling for varemærket. Han forklarer, at den er skabt på baggrund af de tilbagemeldinger fra kunderne, som rederiet får efter hvert krydstogt.

Norwegian Cruise Line-koncernen består af tre varemærker. Mainstreamproduktet Norwegian Cruise Line, det finere Oceania Cruises samt high end-rederiet Regent Seven Seas Cruises. Det anslås, at selskaberne samlet set sidder på godt 10 procent af det globale krydstogtmarked.


Relaterede artikler:

Krydstogtkoncern bestiller yderligere otte nye skibe

Krydstogtkoncern udvider kapaciteten for milliarder

Sætter cruises på kommende krydstogtskib til salg