Spies ser et stigende salg af generationsrejser – omkring fem procent af charterrejsebureauets salg er i dag til grupper, hvor flere generationer i familien rejser sammen. Foto: Spies.

Spies sælger stadig flere rejser til ældre

Mange ældre har et stigende antal penge til rejser – Spies har på få år set fordobling af generationsrejser, hvor seniorer inviterer børn og børnebørn på ferie.

Danske pensionister bruger en tredjedel mere på hoteller, kroer og rejser end for ti år siden. Tal fra Danmarks Statistik viser, at seniorernes feriebudget steg 34 procent fra 2010 til 2016 – for den gennemsnitlige dansker er udgiften til ferie i samme periode blot steget syv procent.

Det skriver nyhedsbrevet Momentum, der udgives af Kommunernes Landsforening. Tallene dækker 2016; i 2016 brugte pensionister i snit 8.327 kroner på ferie. Gennemsnitsdanskeren spenderede til sammenligning 10.784 kroner på denne konto.

”Mange af dagens seniorer er yderst aktive – og så har de tiden og mange også pengene til at rejse,” siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Spies, Danmarks største rejsearrangør, har samlet disse tendenser for seniorernes rejsevaner:
Der er sket en markant stigning i generationsrejser. I dag udgør rejser, hvor ældre inviterer børn og børnebørn med på ferie, cirka fem procent af Spies’ salg af rejser – for fem år siden var tallet blot et par procent. Ofte tager seniorerne familien med for at fejre for eksempel en rund fødselsdag eller en bryllupsdag.

De mest populære rejsemål om vinteren er Gran Canaria og Tenerife – om sommeren går turen ofte til Mallorca, Madeira eller de græske øer.

De ældre er gået et cru op, når det gælder kvaliteten på hotellet. Tidligere var tre stjernede hoteller de mest eftertragtede – nu betales der gerne ekstra for at gå en stjerne op. Og hotellet må gerne være med All Inclusive, som i dag udgør 35 procent af alle Spies’ rejser.
I alt kommer Spies i år til at udbyde omkring 300.000 rejser fra Danmark – heraf forventes de 40-50.000 at blive med rutefly.

Gerne voksenhoteller
Seniorer, der rejser uden yngre børn, vælger ifølge Spies gerne ”voksenhoteller” uden børn under 16 år – ikke fordi de ikke kan lide børn, men de nyder en ferie uden ”bomber” i poolen. Voksenhoteller er lidt dyrere, men man betaler gerne ekstra for roen, siger Torben Andersen.

Mange enlige ældre har fået mod på at rejse alene, men gerne med andre. De får eget værelse, og under ferien arrangerer Spies for eksempel en fælles middag og udflugter for gruppen.

Mange vælger det samme hotel igen og igen – og gerne det samme værelse. For eksempel Hotel Altamar på Gran Canaria, som mange ældre har besøgt op mod 50 gange. De mødes med gamle rejsevenner – de opfatter hotellet som deres sommerhus/kolonihave, men her er de fri for at slå græs, lyder det fra Spies.

Relaterede artikler:

Spies siger velbekomme til All Inclusive

Spies ser stor vækst med rutefly

Spies klar med nyt hotelkoncept