Rom topper top 10 hos Spies når det gælder storbyferier med rutefly. Foto: Spies.

Spies ser stor vækst med rutefly

Stadig flere gæster rejser med rutefly på storbyferier hos Danmarks største charterbureau. I år bliver det til over 40.000 alene på storbyferier.

”I år sender vi omkring 20 procent af vores gæster med rutefly – om to-tre år forventer vi at tallet er 25 procent. I vores sidste regnskabsår passerede vi over 40.000 gæster på storbyferier med rutefly – hertil kommer de af vores gæster, der rejser til fjerne destinationer med rutefly.”

Det siger produktchef hos Spies i Danmark, Carlos Cebrian, til STANDBY.dk og tilføjer, at Spies indenfor tre år forventer at have 50.000 af sine gæster med rutefly.

Samlet havde Spies, Danmarks største rejsebureau, i sit seneste regnskabsår en omsætning på 1,6 milliarder kroner og landede et overskud på 100 millioner kroner. Spies, der også er Danmarks klart største charterrejsebureau, sender hovedparten af sine gæster med charterfly, primært koncernens eget flyselskab, Thomas Cook Airlines.

”Men alene de seneste par år har vi set vækst i antal rejsende med rutefly på 15-20 procent om året. Stigningen skyldes dels vores priser og produkter, men også at stadig flere rejser på for eksempel storbyferier med os; de er tilfredse med produktet og fortæller om os til venner og bekendte,” siger Carlos Cebrian. Spies bruger en del af sit markedsføringsbudget på at reklamere for, at rejsebureauet ikke kun er et charterselskab – men også tilbyder pakkerejser med rutefly.

Ketchup-effekten
”Man kan sige at vores stigning også skyldes, at vi har ramt ketchup-effekten – at stadig flere forbrugere nu ved, at vi ikke kun er charter,” siger produktchefen.

Indenfor Europa flyver Spies primært sine gæster på storbyferier med Norwegian, men bruger blandt andet også SAS samt, til Barcelona, spanske Vueling fra IAG-gruppen med British Airways og Iberia.

På Spies’ nye top 10-liste over de mest solgte citydestinationer med rutefly er også New York, her bruger rejsebureauet ud af København såvel SAS og Norwegian samt  Delta Air Lines’ sommersæsonrute til København plus British Airways ud af London Heathrow.

Rom topper med rutefly
Spies’ nye bookingstatistik for rejser med rutefly til storbyer viser, at flest gæster booker Rom, London og Barcelona. Ny på Top 10 er Budapest, mens boblerne til Top 10 inkluderer Riga i Letland og Athen.

Top 10 over de bedst bookede storbyer hos Spies ser således ud: Rom, London, Barcelona, Paris, Prag, Budapest, New York, Lissabon, Berlin og Venedig.

Relaterede artikler:

Charterbureauer gør klar til lovændringer

Spies har stor vækst med rutefly

TUI vil atter være størst i Danmark

 

x

Læs Også

Milliondom til rejsebureaudirektører igen for retten

Ægteparret bag Tyrkiet Eksperten, hvis konkurs i 2013 kostede Rejsegarantifonden 18,6 millioner kroner, anker deres byretsdom på 3 millioner kroner for medansvar til Østre Landsret.

Få danske firmaer godkender rejser på forhånd

”Virksomheder i Danmark har generelt stor tillid til deres medarbejdere,” siger direktør for Egencia, et af landets og verdens største erhvervsrejsebureauer.

Kilroy har stigende omsætning – men faldende overskud

Kilroy, en af de største rejsekoncerner i Danmark, omsatte i sidste regnskabsår for 1,6 milliarder kroner – en stigning på 50 millioner, men overskuddet faldt fra 52 til 40 millioner kroner.

Rejsebureau åbner nichebureau

Milliardæren Karsten Ree er blevet medejer af endnu et rejsebureau – denne gang med fokus på specialture i den dyre ende af skalaen.

Milliondom til tidligere rejsebureaudirektører

Tre tidligere direktører fra Tyrkiet Eksperten skal betale tre millioner kroner til konkursboet efter det danske charterbureau, afgjorde byretten torsdag.

TUI søger superstar som ny pressechef i Danmark

”Vi søger en kommunikationsmæssig superstar,” skriver TUI i jobannonce. I dag får Spies hovedparten af omtalen af charterbranchen i de danske medier. Det vil TUI med sine store ambitioner i Danmark nu gøre noget ved.