Frederik Wiedemann er ny underdirektør for Kultur i Tivoli. Foto: Bax Lindhardt.

Spindoktor bliver ny underdirektør i Tivoli

Frederik Wiedemann stopper som spindoktor for transportministeren for at blive ny underdirektør i Tivoli. Han har været smagsdommer på DR2 – og hans hustru er vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening

Frederik Wiedemann afløser Nikolaj Koppel, der efter kun tre år på posten stoppede for nylig som underdirektør for Tivolis kultur- og underholdningstilbud.

47-årige Frederik Wiedemann tiltræder fra årsskiftet som ny underdirektør for Kultur i Tivoli – han er i dag spindoktor, eller som det officielt hedder: særlig rådgiver for transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Som ny ”kulturminister” i Tivoli kommer Frederik Wiedemann til at stå i spidsen for den strategiske retning for Tivolis kulturelle udbud. Han får overordnet ansvar for musik, teater, dans, events og øvrig underholdning samt for Tivoli Ballet Skole og Tivoli-Garden. Målet er at kulturen i højere grad skal bidrage til Tivoli som en helårsforretning.

Frederik Wiedemann kender den kulturelle del af Tivoli godt – han er således næstformand for Copenhagen Phil (Tivoli/Sjællands Symfoniorkester). En bredere offentlighed vil også kende ham som deltager i kulturprogrammet ”Smagsdommerne på DR2”.

Selv siger Frederik Wiedemann i pressemeddelelsen fra Tivoli:

“Jeg har altid elsket Tivoli, ikke mindst på grund af den ambitiøse og alsidige brug af kultur til at skabe oplevelser og en særlig stemning. Tivoli formår både at sigte højt kvalitetsmæssigt og ramme bredt publikumsmæssigt. Det skal vi blive ved med samtidig med, at jeg har en ambition om at bringe Tivolis kultur og brand ud over forlystelseshavens fysiske rammer og kombinere kulturen med virksomhedens andre forretningsområder.”

Datteren hedder Columbine
Tivolis nye underdirektør for kultur er Cand.polit. fra Københavns Universitet; han har tidligere været digital direktør og analysechef på Politiken, specialkonsulent i Statsministeriet og fuldmægtig i Finansministeriet.

Administrerende direktør for Tivoli, Lars Liebst, siger om Frederik Wiedemann: ”Med Frederik Wiedemann har vi fået en entreprenant underdirektør med masser af drivkraft til at skabe oplevelser, der skal understøtte Tivolis ambitioner om at være en helårsforretning og dermed også mindre vejrafhængig.”

Frederik Wiedemann bor sammen med Pernille Knudsen, viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, og deres to børn; datteren hedder – apropos Tivoli – meget passende Columbine.

Relaterede artikler:

25 år med Jul i Tivoli

Tivoli øger fokus på digitale tiltag

Ny Tivoli-direktør for kommercielle partnerskaber

Tivoli fordobler kapacitet til møder og events