Axelborg overfor Tivolis hovedindgang, hvor Tivoli overtager konferencelokalerne. Pressefoto fra Tivoli.

Tivoli fordobler kapacitet til møder og events

Tivoli overtager konferencelokalerne hos genboen Axelborg, der også skal huse Tivolis administration. Den flytter fra H.C. Andersen Slottet, der på sigt kan blive til et nyt hotel.

Tivoli udvider nu sin banketforretning og rykker ind i Axelborg på den anden side af Tivolis hovedindgang på Vesterbrogade. Her overtager forlystelseshaven de konference- og festlokaler, der hidtil har været drevet af restauratør Rasmus Bo Bojesen.

Tivolis udvidelse af forretningen bliver under navnet Nimb Event, der bruger det kendte image der er omkring Tivolis luksushotel Nimb Hotel. Med overtagelsen af en del af Axelborg fordobler Tivoli sin kapacitet til at kunne tage flere større events.

Selve Axelborgsalen har plads til 400 siddende gæster, mens Bokssalen kan rumme 320 gæster. Udvidelsen af Nimb Event er del af Tivolis strategi om at blive en helårsforretning og gøre sig mindre afhængig af vejret i åbningssæsonerne.

Selve Axelborg er hjemsted for blandt andet interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer, som Tivoli nu vil udvide samarbejdet med. Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien.

Slottet kan blive hotel
Ligeledes flytter Tivoli de kommende måneder størstedelen af medarbejderne i sin administration, omkring 75, ud af Haven og over i en del af Axelborg. Medarbejderne har i dag, torsdag, officielt fået denne information.

De ansatte i Tivolis administration har i dag blandt andet til huse i H.C. Andersen Slottet i et af Tivolis mere stille hjørner ved Rådhuspladsen. I 2020 forventer Tivoli at være klar med sit nye Tivoli Hus, der også skal huse administrationen. Denne bygning opføres bag Tivolis nuværende koncertsal.

Når H.C. Andersen Slottet fra omkring 2020 ikke mere skal bruges af blandt andet Tivolis administration, har Tivoli før luftet planer om at få hotel i bygningen med slottet. Men der er ingen konkrete planer på nuværende tidspunkt, erfarer STANDBY.dk

Tivoli havde tilbage i 2006 planer om et hoteltårn, hvor H.C. Andersen Slottet ligger. Det skulle have 160 værelser og drives af  den canadiske high end-hotelkæde Four Seasons. Men der gik lokalpolitik i sagen, da Københavns Kommune ikke ville have en bygning højere end Rådhustårnet.

I en pressemeddelelsen fra Tivoli, siger administrerende direktør Lars Liebst: ”Axelborg emmer af historie, tradition og udvikling. Vi glæder os til at flytte ind hos Landbrug & Fødevarer og har allerede talt om en række områder, hvor vi sammen kan udvikle nye koncepter… Der ligger nogle muligheder for innovative projekter i Axelborg.”

Det er heller ikke nogen hemmelighed, fortsætter Lars Liebst, at Tivoli længe har været på udkig efter større, egnede lokaler udenfor Tivoli, så vi kan udvide vores konference- og banketforretning. Vi har ikke muligheder for at udvide i Haven, så nu bevæger vi os uden for Tivoli lige over for Hovedindgangen.

Danmarks største turistattraktion
Tivoli er Danmarks største attraktion med cirka 4,6 millioner årligt besøgende gæster, over 40 procent er udenlandske turister.

Tivoli er en af Københavns største udbyder af spisesteder med blandt andet 25 restauranter, ni caféer, 12 fastfood steder og 16 madstader i Tivoli Food Hall. En række af dem har åbent året rundt. Herudover drives Nimb Hotel af Tivoli.

Tivoli havde sidste år en omsætning på næsten 1,3 milliarder kroner og fik et overskud på lidt mere end 100 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Tivoli sparer 87.000 kroner på ”bamse-afgift”

Tivoli bruger 30 millioner kroner på ny forlystelse

Lille fremgang for Danmarks 50 største attraktioner