Hotel Union Øye mellem Trondheim og Bergen har angiveligt et grædende spøgelse i Det blå Værelse. Foto for Visit Norway: Jonas Bendiksen.

Spøgelser skal hjælpe norsk turisme

Det norske turistråd, Visit Norway, har udsendt liste med hjemsøgte turistattraktioner – herunder mindst to hoteller med henholdsvis Den engelske Lady og den grædende kvinde i Det blå Værelse.

Norge har en lang række mere eller mindre skræmmende steder, hvis man har tendens til overtro eller hælder mod at overnaturlige, ikke-forklarlige ting kan ske. Nogle af disse har det norske turistråd, Visit Norway, nu samlet på en længere liste.

Der er to hoteller med i opgørelsen. Dalen Hotel i sydnorske Telemarken skulle være leveringsdygtig med noget overnaturligt, der angiveligt ikke umiddelbart kan forklares.

I hvert fald har både hotellets gæster og medarbejdere flere gange fortalt om det berygtede Værelse 17. Det skulle angiveligt være hjemsted for ”The English Lady.”

Hun er også kendt som Miss Greenfield fra England, der tjekkede ind på Dalen Hotel en forårsmorgen sidst i det 19. århundrede – her boede hun i flere måneder. Hun var tilsyneladende gravid, men fortalte ikke om sin graviditet til andre gæster eller personalet. Men da personalet gik ind på hendes værelse, efter hun var rejst, fandt de et dødt spædbarn.

Miss Greenfield blev efterfølgende anholdt og sigtet for mordet på barnet – men inden retssagen kunne begynde, begik hun selvmord. Og spøgelset efter Miss Greenfield har det åbenbart med at komme frem på værelse 17.

Ulykkelig kærlighed drev stuepige i døden
Hotel Union Øye i Norangsfjorden mellem Trondheim og Bergen var i slutningen af det 19. århundrede angiveligt hjemsted for en tragisk historie om ulykkelig kærlighed.

Linda, der var tjenestepige på hotellet, blev åbenbart meget forelsket i en officer, der gjorde tjeneste hos den tyske kejser Wilhelm. Officeren, der sågar også var en greve, levede i et ulykkeligt, arrangeret ægteskab.

Men hver gang officeren besøgte hotellet, boede han og Linda i Det blå Værelse. Da officeren ikke kun få sin skilsmisse, begik han selvmord. Kort tid efter begik hans hjerteknuste elskede, Linda, også selvmord – angiveligt ved at drukne sig i søen ved hotellet iført en brudekjole.

Og siden da har der været flere rapporteringer om at Linda, som et grædende spøgelse, har kunne høres græde i netop Det blå Værelse.

Hele listen – på engelsk – med de hjemsøgte turistattraktioner i Norge kan ses via dette link.

 

Relaterede artikler:

Norsk turisme glad for ny Tom Cruise-film

Amerikansk TV-serie giver norsk turistboom

Trolde hjælper norsk turisme