Stærk vækst for lavprisselskaber

På samme tid er de traditionelle, men hurtigt voksende ruteselskaber vokset med omkring 7% om året. Væksten for lavprissegmentet er stærkere i Mellemøsten end i nogen anden region i verden.

 

Lavprisselskaberne flyver hovedsageligt regionalt, men er også begyndt at inddrage længere ruter og repræsenterer i dag 20% af flytrafikken i den mellemøstlige region.

 

Tre store lavprisselskaber dominerer i regionen. Air Arabia, Jazeera Airways og Flydubai betjener 79 destinationer og opererer tilsammen knap 1.000 ugentlige afgange. I 2003 var der kun lavprisruter til seks destinationer, alle fløjet af Air Arabia. Jazeera Airways kom til i 2004 og var det første privatejede flyselskab i Mellemøsten. I 2009 åbnede Flydubai efter segmenteringsmodel fra Europa og Nordamerika. I dag er det Mellemøstens største lavprisselskab.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.