Stærkt salg af ferierejser

Selskabets CEO, Manny Fontenla-Novoa, kan fortælle, at den betydende gruppe tyske rejseagenter, Arcandor, indtil videre ikke kan se nogen nedgang i salget af ferierejser.

 

"Årets store ferie er blevet til en ‘must have’ for kunderne, og det er vores erfaring, at de skærer ned på hvad-som-helst før det kommer til at gå ud over hovedferien”. siger han.

 

Thomas Cook gruppen, der blev skabt sidste år ved en fusion mellem Arcandor og MyTravel, konstaterer, at handelen i sommersæsonen 2008 har været stærk på alle markeder og at tidlige tal for salget næste år viser, at det ligger over det tilsvarende tal for sidste år – både hvad angår vinterferier og sommerferier.

 

Selskabet forventer at leve op til forventningerne for indeværende finansår og at man har sikret det kommende år med hensyn til kapacitet, omkostninger og garantipriser på brændstof. Det betyder reduceret kapacitet, fjernelse af mindre profitable rejsemål, så man kan undgå sidste øjebliks udsalg til lavpris.

 

Det tyske flyselskab Air Berlin har opgivet en overtagelse af Thomas Cooks charterflyselskab Condor, men fortsætter forhandlinger om andre samarbejdsmuligheder.

Skrevet af Flemming Juul