Wiesbaden, hovedstad i delstaten Hessen, var i år vært for German Travel Mart, den største messe for køb og salg af turismeydelser i Tyskland. Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus.

Stadig flere danskere holder ferie i Tyskland

I årets første måneder steg de officielle danske overnatningstal i Tyskland 5,7 procent sammenlignet med samme tid sidste år, viser nye tal fra Tysk Turist Information.

Rejselandet Tyskland fortsætter med at tiltrække turister. De seneste overnatningstal fra Tysk Turist Information i år dækker januar og februar – de viser, at antallet af danske overnatninger i Tyskland steg 5,7 procent til næsten 373.000 mod tæt på 353.000 i de samme måneder af sidste år.

Tallet er reelt meget højere, da det for eksempel ikke omfatter Airbnb-overnatninger. Danmark er Tysklands 7. største incoming-marked – og Tyskland er landet med flest danske overnatninger.

De nyeste overnatningstal for udenlandske besøgende er netop blevet offentliggjort, det skete på årets rejseindkøbsmesse GTM, German Travel Mart, der i år blev holdt i Wiesbaden.

”Når danskerne tager på ferie, rejser mange til destinationer tæt på Danmark, som de kan nå med bil, bus eller tog – i stedet for fly,” siger Bo Schou Lauridsen, nordeuropæisk turistchef i Tysk Turist Information med base i København.

Bo Schou Lauridsen, hvis officielle titel er Regional Manager Nord Ost Europa hos Tysk Turist Information, Deutsche Zentrale für Tourismus, siger om de seneste danske ankomsttal til Tyskland: ”Det ser jeg som et udtryk for, at danskerne lægger vægt på at rejse klimavenligt, og jeg tror vi vil se den udvikling fortsætte.”

Sidste år var der 3,3 millioner officielt registrerede danske overnatninger i Tyskland, viser de nye tal – en vækst på 3,3 procent sammenlignet med 2017.

88 millioner udenlandske overnatninger i Tyskland
Den netop afviklede Germany Travel Mart (GTM), verdens største rejsemesse for indkøbere af tyske turistydelser, blev i år holdt i Wiesbaden, hovedstad i delstaten Hessen.

Her deltog turistchef Bo Schou Lauridsen atter sammen med blandt andet en række danske rejsearrangører, der dels henter inspiration til nye rejseoplevelser til deres kunder, dels laver aftaler med blandt andet tyske hoteller for sæsonen 2020.

Totalt havde rejselandet Tyskland i 2018 næsten 88 millioner officielle udenlandske overnatninger, en stigning på 4,5 procent i forhold til 2017, oplyser Tysk Turist Information.

De fem regioner, danskerne besøger mest i Tyskland, er Slesvig-Holsten, Berlin, Hamborg, Niedersachsen, regionen syd for Hamborg med blandt andet Harzen, samt den sydligste tyske delstat, Bayern.

Relaterede artikler:

Rejselandet Tyskland serverer pop up i København

Nordtysk turistfremstød i København

Danmark mister svenske turister