Stena Line RoPax. Foto: Stenaline.

Stena Lines nye RoPax tager form

Den 2. februar blev kølen lagt til det første af Stena Lines RoPax skibe på Avic Weihai Shipyard i Kina. Den traditionelle ceremoni er starten på konstruktionen af fartøjet.

”Det er en vigtig milepæl for vores spændende nybygningsprojekt”, siger Stena Lines administrerende direktør Niclas Mårtensson, som deltog i den traditionelle møntceremoni hvor fire mønter (GBP, EUR, SEK og RMB) blev placeret under kølen som et symbol på lykke og fremgang til søs.

De nye RoPax fartøjer skal leveres i 2019 og 2020. De bliver cirka 50 procent større end standarden på dagens RoPax færger. Investeringen viser, at Stena Line bygger videre på sin fremgangsrige forretningsmodel med kombination af fragt og passagerer.

På absolut forkant
”Vores mål er, at fartøjerne skal være på absolut forkant hvad gælder energieffektivitet, fleksibilitet og kundeoplevelse. Frem for alt lægger vi stor vægt på at udvikle en række spændende digitale løsninger, som giver vores kunder nye oplevelser ombord. Det er en del af fores digitaliseringsarbejde, som skal føre os ind i fremtiden og give kunderne nye og unike oplevelser”, siger Niclas Mårtensson.

De nye RoPax færger skal indsættes i trafik på Det irske Hav og er en strategisk investering for at fortsætte med at styrke Stena Lines virksomhed i den region.

​Stena har skrevet kontrakt på fire nye RoPax færger med option på yderligere fire.

Stena RoRo er førende leverandør af RoRo og RoPax skibe til markeder verden over og kontrollerer en flåde på 20 skibe der er chartret ud til rederier over hele verden.

Relaterede artikler:

Stena Line køber fire færger i Kina

Bedre forhold for Stena Line i Frederikshavn

Fremgang for Frederikshavn-Göteborg