Der er flest gæster til hoteller, hvor børn også er velkomne, men både Spies og TUI melder om øget salg af til ”voksenhoteller,” hvor børn ikke er velkomne. Arkivpressefoto: TUI.

Stigende efterspørgsel på børnefri hoteller

Store rejseudbydere ser øget efterspørgsel for voksenhoteller, hvor der ikke er børn. Hos Spies søgte 195.300 på “voksenhoteller” i september 2019, tallet var sidste måned steget til 232.500.

Stadig flere booker ”forbudt for børn” feriehoteller. Det betyder aktuelt større efterspørgsel på “voksenhoteller” end der var før corona, siger blandt andet Spies og TUI til DR Nyheder.

Hos Spies har 16 procent flere søgt på “voksenhoteller” i 2021 end i 2019. Meldingen er, at voksenhotellerne har oplevet den største stigning, selvom familiehotellerne stadig hitter mest.

Fra slutningen af maj i år til slutningen af sidste måned, september, har 2.500 flere gæster booket et voksenhotelkonceptet sammenholdt med samme periode i 2019, oplyser Spies.

Herfra siger administrerende direktør Jan Vendelbo: ”Generelt er voksenhotelkonceptet vokset meget de seneste fem til seks år. Men efter corona er interessen øget ganske markant.”

Spies omdanner nu et af sine hoteller på Mallorca til et voksenhotel, som man dermed har 14 af. På de såkaldte Sunprime ”voksenhoteller” skal gæsterne være mindst 16 år. To af de grupper, der mest booker disse hoteller, er kvinder i almindelighed og unge under 30 år, skrev Spies forleden i en pressemeddelelse.

Flere yngre par booker børnefri hoteller
Hos Spies søgte 195.300 på “voksenhoteller” i september 2019, mens tallet var 232.500 i sidste måned, oplyser rejsebureauet.

”Tidligere var det primært voksne fra 50 år og op med udeboende børn, som valgte hotellerne for at få ro. Men en trend, der startede inden corona, er, at yngre par også er begyndt at komme på voksenhotellerne, ” siger Jan Vendelbo og tilføjer:

”Efter corona har vi også set voksne med børn i den skolepligtige alder, måske fordi de har været lukket inde med deres børn så længe.”

35 procent flere bookinger hos TUI
En anden af Danmarks største charterrejsearrangører er TUI. Herfra siger pressevagt Thomas Jessen til DR.dk, at 35 procent flere har booket et voksenhotel i september i år sammenholdt med september 2019. Selskabets samlede stigning i antal bookinger for perioden er til sammenligning 23 procent.

”Vi har generelt set en kraftig stigning i det ældre segment, der typisk er folk, som har penge og gerne vil bo godt. Og så går man ind og kigger på børnefri hoteller, som ofte har bedre standard og er dyrere,” siger Thomas Jessen.

Vil undgå plaskende børn og skrig
Til spørgsmålet om, hvorfor turister vælger voksenhotellerne til, siger Alexander Josiassen, professor i marketing og turisme på Copenhagen Business School, til DR Nyheder:

”Med covid19 er vi blevet en tand mere xenofobiske (frygt for folk fra en fremmed kultur, red.) og vil i højere grad gerne undgå fremmede for at undgå smitte.

Folk tager afsted alligevel, men så håndterer de utrygheden ved at booke flere pakketure, hvor man kommer til at rejse og bo med nogle, der ligner en selv, og ved at forsøge at gøre rejsen mere tryg,” siger Alexander Josiassen.

Relaterede artikler:

Spies får sit 14. ”forbudt for børn” hotel

Over 100.000 danskere på efterårsferie i udlandet

”Næste års danske krydstogtsæson ser fornuftig ud”