Der kommer flere og flere elbilister, og for mange er muligheden for at oplade bilen på matriklen blevet et krav. PR-foto: Feriehusudlejernes Brancheforening.

Større krav om ladestandere til elbiler i sommerhuse

I de danske sommerhusområder stiger efterspørgslen på ladestandere ved ferieboligen til elbiler. Bruges en normal stikkontakt, øges risiko for brand, advarer sammenslutning af el-installatører.

Ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening har Danmark cirka 200.000 sommerhuse, hvoraf 40.000 udlejes. Af de 40.000 formidler medlemmerne af Feriehusudlejernes Brancheforening udlejning af cirka 90 procent af disse. I et normalt år er der cirka 20,7 millioner sommerhusudlejninger i Danmark, hvoraf tyskerne booker omkring 13 millioner.

Der kommer stadig flere elbilister, og for mange ejere af disse er muligheden for at oplade bilen på matriklen blevet et krav og dermed et konkurrenceparameter, man som udlejer af ferieboliger må forholde sig, lyder det fra Feriehusudlejernes Brancheforening.

Poul Fejer Christiansen, vicedirektør i Feriehusudlejernes Brancheforening, siger i pressemeddelelsen:

”Der er sket en stor ændring i, hvordan vi bruger vores sommerhuse, og hvad der skal være af installationer. Flere er begyndt at få installeret elbilladere. Over de seneste ti år er stabilt WiFi blevet et afgørende krav for langt de fleste gæster, og nu ser vi, at rigtig mange gæster fravælger sommerhuse, hvor det ikke er muligt at få ladet elbilen op på matriklen.”

Markant stigning efter lademuligheder til elbiler
Under coronapandemien har der ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening været ekstra mange i de danske sommerhusområder. Særligt fordi mange af de ejere, som ikke udlejer deres sommerhuse, har været der mere end normalt, og det har skabt en ekstra stor belastning på de lokale elnet.

Blue Install, der er en del af virksomheden Solar og en frivillig landsdækkende sammenslutning af el-installatører, er specialiseret i at etablere ladestandere til elbiler. Her genkender man den stigende efterspørgsel på området.

”I sommerhusområder over hele landet har vi oplevet en markant stigning i efterspørgslen på lademuligheder til elbiler. Det er samtidig en vigtig og naturlig del af den grønne udvikling, vi gennemgår,” siger Dennis Jeppesen, salgsdirektør hos Solar, og tilføjer:

”Hvis man som elbilejer kommer til et sommerhus uden ordentlig lademulighed, er der risiko for, at man bruger den almindelige stikkontakt. Det kan i værste fald føre til forhøjede temperaturer og brand, derfor bør man ikke på kompromis med ladeudstyret.”

Relaterede artikler:

Dobbelt så mange danskere i danske sommerhuse

Dansk hotelkæde får ladestationer til elbiler

Scandic Hotels sætter strøm til flere elbiler