Største vækst i 12 års global flytrafik

International Air Transport Association, IATA, har fremlagt sine tal for junis passagertrafik, målt i RPK, som viser en vækst på 7,8% i forhold til juni sidste år. Kapaciteten målt i ASK i juni steg med 6,5%, mens load factor steg med et procentpoint til 81,9%.

I første halvår 2017 kan IATA registrere den højeste vækst i branchen i de forløbne 12 år med 7,9% og den højeste load factor på 81%.

“Forbedret økonomi og lavere billetpriser fastholder den stærke efterspørgsel, men i takt med stigende omkostninger må vi forvente, at de lave billetpriser vil begynde at stige igen. Samtidig er det vigtigt at være meget opmærksomme på den ukendte effekt af Brexit. Alligevel forventer vi fortsat at se vækst over det oprindeligt forventede for hele 2017”, siger IATAs generaldirektør Alexandre de Juniac.

Indien blev topscorer i juni med en vækst i indenrigstrafikken på 20,3%, men det skønnes, at juni bliver sidste måned med to-cifrede væksttal.

På andenpladsen ligger Kinas indenrigstrafik i juni med en vækst på 17,6% og for første halvår på 15,2% – og her er der ingen tegn på nedgang eller status quo..

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.