Torreby Slott nord for Gøteborg er et af de fire medlemmer af Festningshotellene, der nu kan bookes via Nordic Choice Hotels. PR-foto.

Stor hotelkæde i samarbejde med nichehoteller

Petter Stordalens hotelkæde Nordic Choice i ”strategisk samarbejde” med ”Festningshotellene,” tre norske og et svensk hotel med samlet blot 149 værelser, men også med konferencefaciliteter.

Nordic Choice Hotels, der snart begynder navneskiftet til Strawberry, har netop fået fire nye, unikke hoteller- og konferencesteder i et distributionspartnerskab i sin portefølje, Festningshotellene eller Fortress Hotels.

Det skriver Nordic Choice Hotels i en pressemeddelelse.

De fire ”fæstningshoteller” er tre i Norge, alle i nærheden af Oslo: Kongsvinger Festning, Oscarsborg Festning og Reenskaug Hotel samt Torreby Slott nord for Gøteborg.

De fire Fortress Hotels har sammenlagt 149 gæsteværelser – alle fire har også unikke ballrooms og konferencefaciliteter, hedder det i pressemeddelelsen.

”På Festningshotellene kan gæster bo og for eksempel holde møder og konferencer i historiske omgivelser, men med moderne faciliteter og opgraderede oplevelser. Via det nye strategiske samarbejde med Nordic Choice Hotels, bliver Festningshotellene mere synlige og tilgængelige for et større publikum,” siger Tony Eide, bestyrelsesformand og direktør for The Fortress Hotels.

Han siger også, at som en lille udbyder har Festningshotellene været afhængig af bookingvirksomheder med høje provisioner. Via Nordic Choice Hotels kan Festningshotellene blive billigere distribueret, siger Tony Eide.

Stigende efterspørgsel efter det unikke – vil vokse i Danmark
Via samarbejdet med Nordic Choice Hotels, bliver Festningshotellene nu synlige i hotelkædens distributionssystemer, oplyses det.

I pressemeddelelsen siger Bjørn Arild Wisth, vicekoncernchef i Nordic Choice Hotels: ”Der er stigende efterspørgsel efter unikke oplevelser, disse kan man også finde på vores hjemmeside og det er The Fortress Hotels et godt eksempel på.

Bjørn Arild Wisth sagde tidligere i denne måned til Turisme24.dk, at Nordic Choice Hotels på ingen måde er tilfredse med vores nuværende situation i Danmark.”

Mens norske Nordic Choice Hotels i dag har 223 hoteller i Danmark, Norge, Sverige og Finland – og 18 bekræftelser på nye hoteller i pipelinen, ser det stadig tungt ud for kæden på det danske marked.

Der har man kun fire hoteller: flagskibet Villa Copenhagen, de to store nabohoteller ved Københavns Lufthavn: Comfort Hotel Copenhagen Airport og Clarion Hotel Copenhagen Airport samt Comfort Hotel Vesterbro.

”I løbet af nogle år bør vi komme op på 20 hoteller i Danmark,” sagde Bjørn Arild Wisth til Turisme24.dk og tilføjede: ”Vi har ikke sat årstal på, men vi skal igen være en stor aktør i Danmark. Udvidelsen skal ske ved at kæden kombinerer at drive hoteller, bruger franchise, bygger selv, ombygger for eksempel eksisterende kontorbygninger og så videre.

 

Relaterede artikler:

Stor hotelkæde: Vi skal have 20 hoteller i Danmark

Dansk hotelkæde får endnu et hotel i udlandet

Stordalen: ”Du kan ikke lave forretning på Zoom”