Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, havde torsdag sammenkomst på sit nyeste hotel, Wakeup i Bernstorffsgade. Fra venstre Christel Damm, direktør for gruppens Wakeup-hotel i Borgergade, og kolleger fra incomingbureauet First United, Yael Henningsen og Per Fruensgaard. Foto: Henrik Baumgarten.

Stor hotelkæde samlede rejsebranchen

Københavns største hotelkæde havde torsdag uformel sammenkomst for firmakunder og incomingbureauer på kædens nyeste hotel, der har byens flotteste udendørs udsigt fra et hotel.

Der var omkring 100 tilmeldte da Arp-Hansen, der har mere end hvert femte hotelværelse i København, havde indbudt firmakunder, incomingbureauer og andre gode samarbejdspartnere til en uformel sammenkomst.

Klik for stort format. Gæster til Arp-Hansen-sammenkomsten, fra venstre Amanda Carlsen fra revisionsfirmaet KPMG, Luise Kjeldsen fra konsulentkoncernen Accenture, direktør for Wakeup-hotellet i Bernstorffsgade, Lars Pallisgaard, og Lisa Hjeresen, også fra Accenture. Foto: Henrik Baumgarten

Det skete på den 10. og øverste etage af kædens nyeste hotel, tostjernede Wakeup i Bernstorffsgade. Her er to tagterrasser med den bedste udendørs udsigt fra et hotel over hovedstaden. Noget uforståeligt bruges det store lokale med den fantastiske udsigt kun nogle få timer hver dag som morgenmadsrestaurant – samt til særlige sammenkomster.

Direktør for det nye, og tredje Wakeup-hotel i København, der er også et i Aarhus, Lars Pallisgaard, sagde ved sammenkomsten til STANDBY.dk, at hotellet formentlig i dag, fredag, runder gæst nummer 90.000 siden åbningen af de 585 værelser.

I alt har de fire Wakeup-hoteller 2.180 værelser – over 40 procent af Arp-Hansens kapacitet.

Arp-Hansens største hotel er i dag Tivoli Hotel & Congress Center med 679 værelser. Men titlen overtages næste år af Wakeup-hotellet i Borgergade ved Kgs. Nytorv. Det har i dag 498 værelser, men udvides med 272 værelser, så det i 2020 kommer op på 770 – en udbygning til over 400 millioner kroner.

Endnu ingen planer med Falck Huset
Arp-Hansen var ved torsdagens sammenkomst blandt andet repræsenteret af kædens koncerndirektør for salg og marketing, Birthe Becker.

Klik for stort format. Koncerndirektør for salg og marketing hos Arp-Hansen, Birthe Becker, til venstre, med repræsentant fra en af hotelgruppens gode firmakunder, Sanne Schleyer, fra rederiet Torm. Foto: Henrik Baumgarten.

Hun sagde til STANDBY.dk, at København i år generelt mangler store kongresser og events. Det fik i årets første kvartal Arp-Hansen til at sænke sine priser omkring fem procent sammenlignet med sidste år for at tiltrække mere business.

Mens første kvartal i år ikke var prangende går det bedre her i andet kvartal og bookingerne som sommeren ser også gode ud, sagde Birthe Becker.

Arp-Hansen købte tidligere i år det såkaldte Falck-Huset ved tæt på Hovedbanegården og Politigården i København. Hotelkæden har endnu ikke officielt besluttet sig for, hvad bygningen, der er nabo til det nye Wakeup, skal bruges til rent hotelmæssigt.

Birthe Becker sagde torsdag til STANDBY.dk, at der arbejdes med under fem forretningsmodeller for, hvad bygningen skal bruges til, men ville ikke sige hvilke. ”Det er ikke noget vores ledelse har taget endelig beslutning om endnu,” understregede hun og tilføjede:

”Og jeg vil ikke bidrage til en gætteleg om, hvad bygningen skal bruges til. Men vi kigger selvfølgelig på, hvilke muligheder der har en gang her på jorden.”

Spekulationer om hvad Arp-Hansen vil med Falck Huset er for eksempel at omdanne det til endnu et hotel; dem har kæden foreløbig 13 af – 11 i det centrale København, et i Gentofte og et i Aarhus. Ved sidste fintælling havde Arp-Hansens 13 hoteller 4.350 værelser; hvilket alene i København udgør cirka 22 procent af den samlede hotelkapacitet i hovedstaden.

Omdannes Falck-Huset til et hotel kan det blive smækket sammen med naboerne i Wakeup Copenhagen III for at skabe et endnu større Wakeup.

Bygningen kan blive til et finere Arp-Hansen hotel – eller kædens andet hostel i København. Falck-Huset ligger blandt andet overfor et hotel fra lavpriskæden CabInn, en konkurrent på lavprissegmentet, selv om Wakeup-niveauet er højere.

Endnu en mulighed er, at Arp-Hansen får tilladelse til at rive den snart 60 år gamle bygning med Falck-Huset ned og bygger et nyt hotel op fra bunden.

Relaterede artikler:

Arp-Hansen på vej med endnu et hotel

Dansk hotelkæde gav millionbonus til 800 ansatte

I spidsen for 2.180 hotelværelser