Indian Hotels Company, IHC, har over 33.000 medarbejdere på sine mere end 150 hoteller i 12 lande. PR-foto.

Stor hotelkæde vil være synlig i Norden

Efter Air Indias åbning på København og Stockholm har indisk hotelkæde med 150 hoteller i den fine ende af skalaen indledt samarbejde med danske Atlantic Link om nordisk repræsentation.

Indian Hotels Company Limited, IHCL, med foreløbig omkring 150 hoteller plus 30 i pipelinen og over 20.000 værelser i 12 lande, navnlig Sydøstasien, skal fremover have vist flaget i Norden af det danske repræsentationsfirma, Atlantic Link.

”Vi har været kontakt med Indian Hotels Company i et års tid inden aftalen trådte i kraft fra starten af denne måned. Deres interesse for Norden skyldes blandt andet Air Indias eksisterende ruter fra den indiske hovedstad, New Delhi, til såvel København som Stockholm,” siger ejer af og administrerende direktør for Atlantic Link, Karin Gert Nielsen, til STANDBY.dk og fortsætter:

”Det er første gang Indian Hotels Company viser flaget i Norden – at de nu vil være synlige her på vores hjemmemarked skyldes blandt andet stigende handel mellem de skandinaviske lande og det store indiske marked. De har som hotelfirma set, at der er meget corporate business at gå efter fra det nordiske marked – men hotelkæden er også interesseret i at tiltrække nordiske leisure gæster.”

Atlantic Link repræsenterer i dag over 30 kunder indenfor et bredt sortiment af udover hoteller blandt andet også destinationer i Europa, Mellemøsten og Nordamerika. Hertil kommer blandt andet Norwegian Cruise Line.

4 varemærker
Indian Hotels Company har fire hotelvaremærker – alle i primært den fine ende af skalaen. Det nok mest kendte varemærke er Taj, mens de andre er Ginger, SeleQtions og Vivanta.

IHCL hører under en af Indiens største koncerner, Tata Group. Dets første hotel er det berømte luksushotel i Mumbai (Bombay) The Taj Mahal Palace, der åbnede tilbage i 1903.

Tata Group handler blandt meget andet med biler, energi, kemikalier, mad og drikkevarer, stål og andre råvarer og telekommunikation. Der er også firmamæssige relationer til det indiske indenrigsflyselskab Vistara, der ejes af Tata SIA Airlines. Flyselskabet er en joint mellem virksomheden Tata Sons og Singapore Airlines.

Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn håber på flere langruter

Dubai skal gøres mere synlig i Norden

Atlantic Link vinder ny krydstogtkunde