Stor italiensk workshop

Et kig ud over den velbesøgte italienske workshop i går på mødestedet Kosmopol i det indre København.

TURISME: Repræsentanter for omkring 50 destinationer og leverandører i det sydlige Italien havde i går stor workshop i København for rejsebranchen.

Den italienske stats turistråd, ENIT, havde i går indbudt den danske og sydsvenske rejsebranche til workshop. Med omkring 50 tilmeldte deltagere ved B2B-arrangementet var arrangørerne tilfredse med fremmødet.

”Det går desværre ikke så hurtigt med at få statistikker med overnatningstal fra myndighederne i Italien. Tallene for sidste år burde være på vej, men de seneste er fra 2015. Her var der 650.000 danske overnatninger og i alt to millioner fra Norden,” sagde Anna Andersson, der blandt andet står for pressekontakt på ENIT’s nordiske kontor i Stockholm til standby.dk og tilføjede: ”Danmark er det nordiske land, der går mest frem i forhold til antal ankomster fra Norden. Mange tager for eksempel bilen til Norditalien, hvor de besøger Gardasøen, Milano, Adriaterhavet og Veneto-regionen med blandt andet Venedig og Verona. Andre flyver til store italienske øer som Sardinien og Sicilien.”

ENIT’s undersøgelser af de danske rejsende viser blandt andet, at mange tager til Italien for oplevelser – herunder skisport om vinteren. ”Danskerne kommer for at opleve – ikke bare ligge ved en strand,” sagde Anna Andersson.

Bredt udbud

De mange italienske udstillere i går repræsenterede alt fra hoteller, incoming bureauer, transportfirmaer, MICE-området, naturoplevelser, golf, skisport, spa og wellness, kokkekurser, musik, opera, badedestinationer, storbyer, regionale turistmyndigheder og så videre.

Udstillerne var primært fra det sydlige Italien med regioner som Sardinien, Sicilien, Puglia, Basilicata og Calabrien.

En af Danmarks største kendere af Italien er dansk-italienske Kim Ferrigno, der i mange år havde eget rejsebureau. Han arrangerer stadig en del konferencer og kursusrejser til Italien for gamle kunder, ligesom flere danske rejsebureauer bruger ham som ekspert på Italien.

Kim Ferrigno sagde til standby.dk under workshoppen: ”Nogle af de områder i Italien, jeg blandt andet anbefaler til ferier, er Cinque Terre tæt på Genova, Amalfi-kysten syd for Napoli, Rom, Firenze, Venedig og Toscana.”

Den italienske workshop holdes i dag i Stockholm.