Cesenatico er en af de mange idylisske byer ved Adriaterhavet i Emilia Romagna-regionen. Shutterstock-foto via det statslige italienske turistkontor (ENIT)

Italiensk ferieregion klar igen efter voldsomt uvejr

Emilia Romagna-regionen i det nordøstlige Italien siger nu ifølge sine turistmyndigheder, at man igen er klar til at modtage turister efter de voldsomme oversvømmelser sidste måned.

Emilia Romagna-regionen, der blandt andet støder op til Toscana, og som har Bologna som hovedby og for eksempel badebyen Rimini, blev for en måned siden ramt af omfattende oversvømmelser.

Floder gik over deres bredder og oversvømmede flere byer, blandt andet dele af Ravenna; 14 omkom og 36.000 måtte evakueres, da der på 36 timer faldt så megen regn, som der normalt kommer på et halvt år.

Men nu skriver det nationale italienske turistråd, ENIT, at Emilia Romagna-regionen igen er klar til at byde blandt andet turister velkommen tilbage, hvor de er en vigtig indtægtskilde for den i øvrigt velstillede region i det nordøstlige Italien.

Emilia Romagna kan kaldes den italienske turismes vugge, skriver ENIT i pressemeddelelsen og tilføjer: ”ikke kun for de tidlige charterdestinationer langs Adriaterhavet som blandt andet Rimini, men længe før stod byer som Bologna, Parma, Ferrara og Ravenna som oplagte stop for kulturturisten.”

Alle regionens lufthavne er åbne og i brug
Emilia Romagna har fire byer på UNESCO’s verdens kulturarvsliste: Ferrara, Modena, Ravenna og Parma. Ligeledes har regionen også 18 pilgrimsruter, 17 naturreservater, 11 forlystelsesparker, 110 kilometer strand ud til Adriaterhavet og 24 kursteder.

Derudover kommer nogle af de mest kendte italienske gastronomiske specialiteter fra Emilia Romagna-regionen, såsom tortellini, parmesanost, parmaskinke, balsamico og mortadella.

ENIT oplyser også, at alle større veje i Emilia Romagna-regionen igen er åbne og i brug, det samme er motorvej A14 og jernbanerne. Alle regionens lufthavne (Bologna, Rimini, Forlì og Parma) er også åbne og operationelle ligesom flytrafikken er vendt tilbage til normalen.

Emilia Romagna har mange sandstrande og badebyer ved Adriaterhavet, blandt de mest kendte er Rimini, der blev grundlagt af romerne.

Selve det italienske statslige turistkontor (ENIT) har siden 1919 markedsført turistlandet Italien – hovedkvarteret er i Rom og der er i dag 27 kontorer verden over. ENIT-kontoret i Stockholm viser flaget på de nordiske markeder.

 

Relaterede artikler:

Italiensk region ønsker ikke turismevækst

Italien begrænser antal besøgende på strande

Bryllupsturisme stigende milliardforretning i Italien