Stor passagervækst hos DFDS

Pearl Seaways kobenhavn oslo dfdsCRUISE: I årets fem første måneder har DFDS Seaways haft vækst på København-Oslo, rederiets største passagerrute, på over 20 pct. fra København sammenlignet med samme periode i 2014. DFDS forventer i år det højeste passagertal på ruten de seneste fem år.

”Vi havde lidt færre passagerer på ruten i marts, men det tilskriver vi, at påsken i år lå i april. Men ellers har vi bare set vækst siden december sidste år. Der er flere forklaringer på fremgangen. Jeg er sikker på, at vores store investering i de to skibe på København-Oslo nu for alvor bærer frugt, en sådan vækst kommer ikke af sig selv,” siger landechef for DFDS i Danmark – og Sverige – Kevin Helsinghof til standby.dk

DFDS afsluttede sidste forår renovering til 120 mio. kr. af de to skibe Crown Seaways og Pearl Seaways. Sidste år havde ruten næsten 750.000 rejsende. Cirka 10 pct. af de danske passagerer på København-Oslo rejser i forbindelse med møder, konferencer osv. – altså MICE-segmentet.

Kevin Helsinghof siger: ”DFDS har gjort meget ud af at fortælle markedet og kunderne om at sejle mellem København og Oslo er et super alternativ. Konceptet med nærværet ombord og at være i en ”tidsboble” vinder frem.”

”Samtidig er danskerne ved at vågne op til en bedre økonomi, som f.eks. giver mulighed for at tage en ekstra miniferie på vores forbedrede skibe – samtidig kan vi se, at mange virksomheder søger noget historie til deres MICE-arrangementer. DFDS har masser af historie, vi har f.eks. sejlet mellem København og Oslo i 140 år,” siger Kevin Helsinghof.

DFDS har to skibe på den lidt over 500 km lange rute mellem København og Oslo. Crown Seaways (tidl. Crown of Scandinavia) har sejlet i de skandinaviske vande siden sit byggeår 1994 og har plads til 1.790 passagerer i sine 637 kahytter samt 450 biler.

Pearl Seaways (tidl. Pearl of Scandinavia) blev bygget i 1989. I 2001 købte og ombyggede DFDS skibet og indsatte det på København-Oslo. Pearl Seaways har plads til 320 biler og 1.870 passagerer i de 702 kahytter.