Fra starten af den eksplosionsagtige brand ved det nye kommende, kæmpe vandland ved Liseberg. Foto fra Facebook-siden hos Gøteborgs brandvæsen: Räddningstjänsten Storgöteborg.

Storbrand beskadiger nyt kæmpe svensk vandland

Liseberg, den store forlystelsespark i Gøteborg, blev mandag ramt af eksplosioner og en kraftig brand ved Oceana Water Park. Vandlandet skal være med til at gøre Liseberg til helårsdestination.

Mandag formiddag skete flere større eksplosioner fulgt af langvarig brand på byggepladsen, hvor forlystelsesparken Liseberg i det centrale Gøteborg er ved at opføre sin nyeste attraktion, Oceana Water Park. Vandlandet skal efter planerne åbne til sommer på en endnu ikke offentliggjort dato; det vides endnu ikke, hvor meget mandagens ulykke eventuelt forsinker kæmpeprojektet.

Men byggeriet af vandlandet var i sin ”absolutte slutfase,” siger pressetalsmand for Liseberg.

Da byggeriet af Oceana blev sat i gang i 2020, oplyste Liseberg, at det var en investering på cirka 800 millioner danske kroner.

For de mange penge får Liseberg med Oceana 14 attraktioner, hvoraf de fire er store vandattraktioner, familieflod og bølgebassin. Vandlandet får kapacitet til 1.750 gæster om sommeren samt 1.250 på andre tidspunkter, for eksempel afhængig af vejret.

13 tilskadekomne
Mindst 13 kom til skade ved mandagens eksplosioner og brand; Liseberg evakuerede også sit nye storhotel Hotel Curiosa med 457 værelser i forbindelse med branden.

Lisebergs danske koncernchef, Andreas Andersen, sagde sidste år til Standby.dk blandt andet: ”Hotel Curiosa er første del af en totrinsraket til 1,2 milliarder svenske kroner; fase to er vores store vandpark, Oceana, der åbner i 2024 tæt på hotellet, og som forventes at give 500.000 årlige gæster.”

Ved siden af vandparken åbner også i år oplevelsescentret World of Volvo, der ifølge Andreas Andersen svarer til Lego House i Billund, ligesom der i forvejen er Universum, et såkaldt science-center.

I alt investeres der 4,5 milliarder svenske kroner i Lisebergs nye Curiosa-hotel og kommende vandland samt World of Volvo. Sammen med Universum skal attraktionerne være med til at gøre Liseberg til en helårsdestination.

Kender endnu ikke årsagen
Gøteborgs brandvæsen, Räddningstjänsten Storgöteborg, forventer at være til stede gennem natten til tirsdag ved brandområdet i Liseberg.

Det vides endnu ikke, skriver svensk TV, SVT, hvad der forårsagede eksplosionen og branden på byggepladsen ved Oceana Water Park.

 

Relaterede artikler:

Liseberg: “Kapacitetsbegrænsninger giver gladere gæster”

Liseberg vil holde åbent året rundt

Liseberg bruger 800 mio. kr. på vandland