Arkitekttegning af det kommende projekt med Ratapiha Arena i finske Åbo. Illustration via Strawberry.

Stordalens hotelkæde øger på det finske marked

Petter Stordalens hotelkoncern Strawberry fortsætter sit nordiske vokseværk. Nu skal man også have hotel i Finlands næststørste by, hvor der kommer et Strawberry som led i milliardprojekt.

Holder planerne, så åbner Petter Stordalens hotelkæde Strawberry i 2028 sit første hotel i Finlands næststørste by, Turku (Åbo på svensk)

Det bliver med et såkaldt fullservicehotel med 249 værelser og suiter i forbindelse med Ratapiha Arena, et af Finlands største udviklingsprojekter. Den samlede prisseddel på projektet er 700 millioner euro (cirka 5,2 milliarder danske kroner), skriver Strawberry i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen siger Petter Stordalen: ”Vi har længe haft fokus på Åbo og er derfor glade for, at muligheden for at åbne hotel i byen nu byder sig. Vores kommende hotel bliver et meget stort tilskud til Åbos hotelkapacitet.”

Petter Stordalens hotelgruppe, Strawberry, tæller foreløbig over 225 nordiske hoteller; de er fordelt på fire varemærker: Comfort Hotel, Clarion Hotel, Clarion Collection Hotel og Quality Hotel. Hertil kommer over 40 såkaldte fritstående hoteller, uden for kategori, i Danmark er det luksushotellerne Villa Copenhagen og Copenhagen Admiral Hotel.

Bygges sammen med arenaen
Det kommende Strawberry-hotel bygges sammen med den også kommende store multiarena i Turku. Udover de 249 hotelværelser og suiter, får det planlagte hotel også restauranter samt plads til møder og events. Dermed kan hotellet være med til at tiltrække MICE-events (Meetings, Incentives, Conferences og Events) til den finske by.

Erika Ehrnrooth, driftsdirektør for Strawberry Finland, siger i pressemeddelelsen om det nye hotel: ”Det føles rigtig godt, at Åbo bliver næste ekspansionsskridt for Strawberrys vækst på det finske marked. Åbo byder både på historie og er meget trendy – og her får vi et fantastisk møde- og eventhotel ligesom vi fortsætter Strawberrys vækst på det finske marked.”

Strawberry har indgået en 20-årige lejeaftale om forpagtningen af det kommende Åbo-hotel med bygningsejeren Turku Ratapihan Kehitys.

 

Relaterede artikler:

Petter Stordalen på vej med ny nordisk hotelkæde

Petter Stordalen skal drive stort nyt finsk hotel

Færøernes største hotel i samarbejde med Stordalen