Store skred i ferievanerne

Foto: Torleif Svensson.

Foto: Torleif Svensson.

Intet er, som det plejer i denne sommersæson for de danske rejsebureauer. Uroligheder i verden flytter op og ned på danskernes rejsemønstre, og det er en udfordring at få kabalen til at gå op.

Når 750.000 danskere til sommer tager på charterferie, er der store ændringer i en branche, der traditionelt er præget af gentagelser i feriemålene. I år mangler destinationer som Egypten og Tunesien i programmet, mens Tyrkiet må se besøgstallet beskåret. Star Tour har måttet flytte rundt på rejsemulighederne for 30.000 danskere.

”Vi har indsat otte ekstra fly til nye destinationer for at imødekomme, at danskerne i år kræver nye feriemuligheder. De fly kan vi trække på, fordi vi er en del af en større organisation, hvor vi kan dele hinandens ressourcer”, siger Nikolai Johnsen, pressechef i Star Tour.

De 30.000 kommer i stedet til Kreta, Mallorca, Gran Canaria, Kroatien, Bulgarien, Ibiza, Cypern og mindre græske øer.

Intet tyder på, at uro over det meste af verden får danskerne til at fravælge charterferien. 2015 steg antallet af solgte charterrejser med 10.000, og tallet er steget med 8% siden 2010.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.