Storhotel renoveres for 70 millioner kroner

Svenske Miri Sumiq er general manager for Clarion Hotel Copenhagen Airport.

HOTELLER: Clarion Hotel Copenhagen Airport, det tidligere Hilton, er i gang med omfattende renovering, der blandt meget andet giver fem ekstra værelser. Og så vil hotellet gerne være mere kendt.

Clarion Hotel Copenhagen Airport er i gang med at bruge omkring 70 millioner kroner på at opgradere blandt andet sin lobby, bar-område, restauranten får nyt koncept og loungen på øverste etage sløjfes for at give plads til fem nye hotelværelser.

”Jeg fik i januar i år diskret forespørgsel fra vores hovedkvarter, om jeg ville være general manager, hvis Choice Hotels skulle få et ekstra hotel i Danmark. Der blev ikke sagt noget om, hvilket hotel det drejede sig om, men jeg var da interesseret.”

Det siger direktør, eller general manager som det hedder på hotelsprog, for Clarion Hotel Copenhagen Airport, den 36-årige svensker Miri Sumiq, til standby.dk

Hotellet viste sig at være det daværende Hilton Copenhagen Airport, som den norske kæde Choice Hotels overtog driften af 1. april i år – hotelbygningen ejes af Københavns Lufthavn.

Choice Hotels, der har Clarion som et af sine varemærker, skulle som led i aftalen med Københavns Lufthavn også stå for driften af det kommende hotel i Københavns Lufthavn. Det bliver under Choice-varemærket Comfort og hotellet, der skal ligge ved siden af det nuværende Clarion-hotel får 500 værelser og stort konferenceområde når det åbner i 2020.

Opretholder Hilton-niveauet
Mens Hilton Copenhagen Airport var 5-stjernet er der ingen stjerner på Clarion Hotel Copenhagen Airport, men Choice har i aftalen med Københavns Lufthavn lovet at opretholde samme høje niveau som under Hilton-tiden.

Miri Sumiq, der har været hos Choice Hotels i syv år, siger: ”Jeg troede i starten, at man nærmest kunne overtage et eksisterende hotel, men vi skal have hotellet ind under Clarion-kulturen, så de første måneder så jeg mig også som projektleder.”

Miri Sumiq, der pendler mellem hotellet i Københavns Lufthavn og sit hjem i Malmø, tilføjer: ”Jeg skulle lære huset at kende, lære dets spændende historie og finde ud af, hvad vi skal gøre for at få det til at blive til et Clarion-hotel. Alt det er der nu så meget styr på, at jeg har fået mere ro i kroppen. Clarion har ikke mindst overtaget en fantastisk stab med omkring 130 gode medarbejdere. Der har nærmest ikke været nogen udskiftninger blandt dem, der var med i årene under Hilton til i dag.”

Fem ekstra værelser
I starten af oktober lukkede Clarion Hotel Copenhagen Airport sin lounge på hotellets øverste etage.

”En lounge er ikke en del af Clarions koncept. Nu ombygges lounge-området til fem ekstra værelser, som vi håber er klar omkring påske næste år. De fem værelser bliver dels et slags boutique-hotel i hotellet, dels en indikation af, hvordan værelsesindretningen bliver, når vi senere går i gang med renoveringen af hotellets øvrige værelser,” siger Miri Sumiq.

Blandt de mange andre ændringer på lufthavnshotellet bliver en renovering af de offentlige områder som lobbyen, bar-området, restauranten og så videre. For eksempel introduceres Clarions restaurantkoncept, Kitchen & Table, der har underrubrikken: Fun Dining.

En anden ny tanke er, at der fra lobbyen bliver direkte adgang ind til hotellets store ballroom, frem for at gæsterne som i dag skal rundt om et par hjørner for at komme frem.

Choice Hotels måske til Aarhus
Clarion-hotellet i Københavns Lufthavn er med sine foreløbig 378 værelser et af de fem største Clarion-hoteller i Skandinavien – og det eneste i Danmark.

”Vi skal gøre Clarion-navnet mere kendt i Danmark. Det havde været fint, hvis der allerede havde været et Clarion i selve København,” siger Miri Sumiq og tilføjer:”Og så kunne det være fantastisk at få en lillesøster i Aarhus. Vores gæster efterspørger et Choice-hotel i Aarhus – og at finde det rette sted til et sådant har høj prioritet på vores hovedkontor.”

Allerede i 2020 kommer der i øvrigt endnu et Choice-hotel i København – ud over Comfort-hotellet ved Københavns Lufthavn. Choice Hotels får nemlig også et hotel i den tidligere Centralpostbygningen ved Hovedbanegården med cirka 380 værelser.

Nordic Choice Hotels Danmark tæller i dag, ud over Clarion Copenhagen Airport, hotellerne Comfort Hotel Vesterbro, Quality Airport Hotel Dan, Quality Hotel Høje Taastrup og Hotel Skt. Petri i København.

Relaterede artikler:

Rekordresultat for Nordic Choice Hotels

Hotelkæde styrker salgsteam i Danmark

’Ærgerligt at Danmark mister Hilton’