Større overskud i vente for flytrafikken

flyInternational Air Transport Association, IATA, har opgraderet sine forventninger for den globale flybranche og forudser nu et samlet overskud for branchen på 12,7 milliarder dollar – 72,7 milliarder kroner – i 2013.

Det er en betydelig forhøjelse af forventningerne i forhold til den seneste vurdering fra marts 2013, som lød på 10,6 milliarder dollar. I 2012 skabte branchen et samlet overskud på 7,6 milliarder dollar.

Til gengæld advarer IATA om, at overskudgraden fortsat vil være lav. Den samlede omsætning ventes at blive 711 milliarder dollar i år, mens overskudsgraden ventes at blive 1,8%.

”Selv med denne lave overskudsgrad bliver 2013 det tredjebedste år for flyselskaberne siden katastrofeåret 2001”, lyder det fra IATA.

Tony Tyler, IATAs generaldirektør og CEO: ”Mange flyselskaber kæmper hårdt. I gennemsnit tjener flyselskaberne omkring 4 dollar for hver passager – mindre end prisen for en sandwich ombord på de fleste fly”.

”For første gang i historien ventes branchens gennemsnitlige load factor at nå op over 80% og emd en omsætning i gebyrer på 5%, er det klart, at flyselskaberne har fundet nye veje til at øge indtjeningen”.

De europæiske flyselskaber ventes at nå overskud på 1,6 milliarder dollar – det dobbelte af den tidligere forventnings 0,8 milliarder.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.