Clarion Hotel Post. (Foto: Ulflarsen | Wikipedia.org | CC BY-SA 3.0)

Strawberry-hotel bliver det første i verden

Indtil videre er et af Strawberrys Clarion-hoteller i Skandinavien såvel det første som det eneste hotel, hvor det er muligt for gæsterne at låse sig ind med digitale nøgler fra både Google og Apple.

Clarion Hotel Post i Gøteborg har til huse i den svenske bys historiske postbygning, der er opført i 1920’erne. Det har en kapacitet på 540 hotelværelser samt 21 konferencelokaler, og i 2018 blev det kåret til Sveriges bedste hotel.

Nu har ejerkoncernen indgået et samarbejde med Zaplox, som er beskæftiget med at lave digitale løsninger til blandt andet hoteller. Sidste år indledte virksomheden et partnerskab med Google, og resultatet heraf bliver nu udmøntet på Strawberry-hotellet.

Hidtil har gæsterne haft mulighed for at benytte en digital værelsesnøgle ved hjælp af Apple Wallet, men nu bliver det også muligt at låse op ved at bruge Google Wallet. Clarion Hotel Post bliver dermed det første og indtil videre eneste hotel i verden, hvor begge dele kan benyttes, oplyses det.

Har samarbejdet med flere selskaber
Det er teknologien kaldet Near Field Communication (NFC), der gør det muligt at låse en hoteldør op via en smartphone. Det er også den, som benyttes, når handlende i køen i supermarkedet betaler for deres varer ved hjælp af telefonen eller deres smartwatch i stedet for et betalingskort.

Zaplox har udviklet en prototype for, hvordan det kan gøres via Google Wallet, hvorefter den svenske virksomhed har arbejdet samme med virksomheden Vingcard, Assa Abloy-koncernen og NXP Semiconductors med henblik på at sørge for, at sikkerheden og teknologien er i orden.

”Vi er stolte over at kunne annoncere, at vi nu lancerer digitale nøgler i Google Wallet,” siger Kim Lood, der er teknologidirektør ved Zaplox.

”Det er et billede på vores vision om at udvikle nyskabende teknologi, og vidner om, at når visionære tænkere arbejder sammen og med den seneste teknologi, er der i den grad mulighed for at skabe forandringer i branchen.”

Ønsker at forbedre gæsteoplevelsen
I tillæg til at gæsterne på Clarion Hotel Post fremover også kan bruge Google Wallet til at låse sig ind, kan de digitale nøgler ligeledes konfigureres således, at de også kan give adgang til andre af hotellets faciliteter under opholdet.

Ifølge Strawberrys direktør for strategisk vækst, Christian Lundén, ser koncernen denne slags brug af teknologi som et naturligt tiltag på hotellet.

“At være det første hotel i verden, der tilbyder digitale nøgler i både Google Wallet og Apple Wallet, afspejler vores intention om at forbedre gæsternes oplevelsen ved alle kontaktpunkter og understreger betydningen af ​​at samarbejde med teknologipartnere, der fører an i branchen.”

”Vores gæster er til hver en tid omdrejningspunktet for alt, hvad vi beskæftiger os med, og vi stræber efter hele tiden at benytte innovative løsninger, der opfylder forventningerne fra den moderne rejsende, til at forbedre deres oplevelse.”


Relaterede artikler:

Strawberry slår dørene op til Finlands største hotel

Strawberry udvider: Overtager tidligere fængsel

Nu bruger 100 Strawberry-hoteller nyt system