Strejkefrygt udskyder beslutning

Offentligheden bliver holdt hen til efter august måned med hensyn til offentliggørelse af regeringens planer for Alitalias fremtid. Det sker for at undgå, at Alitalias strejkevillige personale nedlægger arbejdet mens der stadig kan tjenes penge.

 

Flyselskabet har tirsdag udsendt en meddelelse om, at man har udsat et bestyrelsesmøde fredag om selskabets halvårsregnskab til den 29. august, og kilder nær bestyrelsen siger, at man stadig venter på et udspil fra regeringen.

 

Årsagen til forsinkelsen menes at være, at planerne indeholder en konkursbegæring fulgt af betydelige afskedigelsesrunder i det kriseramte flyselskab.

 

Regeringen, der sidder på 49,9% af aktierne har tidligere afvist tale om betalingsstandsning og fyring af 5.000 medarbejdere, men medierne har erfaret, at specialkonsulenter ikke kan finde investorer til Alitalia i selskabets nuværende form. Til gengæld er der interesse for en opsplitning af selskabet og dannelse af et selskab bestående af de sunde dele, som investorerne kan være interesseret i.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.