Strejkefrygt udskyder beslutning

Offentligheden bliver holdt hen til efter august måned med hensyn til offentliggørelse af regeringens planer for Alitalias fremtid. Det sker for at undgå, at Alitalias strejkevillige personale nedlægger arbejdet mens der stadig kan tjenes penge.

 

Flyselskabet har tirsdag udsendt en meddelelse om, at man har udsat et bestyrelsesmøde fredag om selskabets halvårsregnskab til den 29. august, og kilder nær bestyrelsen siger, at man stadig venter på et udspil fra regeringen.

 

Årsagen til forsinkelsen menes at være, at planerne indeholder en konkursbegæring fulgt af betydelige afskedigelsesrunder i det kriseramte flyselskab.

 

Regeringen, der sidder på 49,9% af aktierne har tidligere afvist tale om betalingsstandsning og fyring af 5.000 medarbejdere, men medierne har erfaret, at specialkonsulenter ikke kan finde investorer til Alitalia i selskabets nuværende form. Til gengæld er der interesse for en opsplitning af selskabet og dannelse af et selskab bestående af de sunde dele, som investorerne kan være interesseret i.

Skrevet af Flemming Juul