Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen har udsendt beroligende pressemeddelelse for at nedtone utrygheden ved udlandsrejser i forbindelse med coronavirus. ”Corona bør ikke få nogen til at stoppe deres ferieplanlægning,” hedder det blandt andet. Arkivfoto fra Californien, Henrik Baumgarten.

Sundhedsstyrelsen: Det er sikkert at rejse

”Hvis man tager nødvendige forholdsregler er der generelt lav risiko for coronasmitte ved udlandsrejse, men man bør være opmærksom i lande og områder med udbrud,” lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen udsendte fredag eftermiddag beroligende pressemeddelelse for at nedtone utrygheden ved udlandsrejser i forbindelse med den globale hærgen af coronavirus.

Her skriver Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen:

”Der er rejst tvivl om anbefalingerne til ferieplanlægning som følge af udbruddet af coronavirus i en række lande. Det gælder generelt, at det er sikkert at rejse – særligt hvis man følger rådene i Udenrigsministeriets rejsevejledninger og på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.”

Videre lyder det fra de to offentlige myndigheder:

”Ingen myndigheder kan med sikkerhed sige, hvordan coronasmitte udvikler sig de kommende uger og måneder. Det gælder i Danmark og for resten af verden. Situationen i dag er med sikkerhed ikke den samme, når påsken står for døren eller når vi kommer til sommerferien.”

Generelt lav risiko for coronasmitte ved udlandsrejse
”Hvis man tager de nødvendige forholdsregler før og under rejsen, er der generelt en lav risiko for coronasmitte ved udlandsrejse – men man bør altid være ekstra opmærksom i lande og områder med udbrud af corona. Og man bør altid følge de råd til rejsende, som er på Sundhedsstyrelsens hjemmeside,” lyder det fra Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger for cirka 80 lande opdateres løbende, så de afspejler den seneste udvikling i smittebilledet, og hvis der indføres rejserestriktioner i et land eller region som følge af ny coronaudbrud, understreges det.

Sørg for rejseforsikring som dækker hjemtransport
I pressemeddelelsen siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm:

”Når man skal planlægge sin rejse anbefaler vi altid at læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Sørg for en rejseforsikring, som dækker hjemtransport ved sygdom eller ulykke, så du mindsker risiko for smitte på lokale klinikker og sygehuse.

Både før og under rejsen anbefaler vi, at man følger de lokale sundhedsmyndigheders anbefalinger og undersøger forholdene i sundhedsvæsenet i det land, man skal rejse til. Under rejsen anbefaler vi generelle forholdsregler som håndvask, håndsprit, god fødevarehygiejne, undgå kontakt til syge og så videre.”

Udenrigsministeriets direktør for Borgerservice, der blandt andet står bag Rejsevejledningerne, Erik Brøgger Rasmussen, siger:

”Danskerne er et rejselystent folk. Det skal vi blive ved med at være, også når det bliver påske og sommer i år. Men det er altid vigtigt at følge med i forholdene det sted, du gerne vil rejse til. Det gør du bedst ved at holde øje med Udenrigsministeriets rejsevejledninger og ved at tilmelde dig Danskerlisten via vores app Rejseklar. Og rejs aldrig uden en rejseforsikring.”

Corona bør ikke få nogen til at stoppe deres ferieplanlægning. Følg Udenrigsministeriets og Sundhedsstyrelsens råd og vejledninger. Og download app’en Rejseklar fra Udenrigsministeriets hjemmeside, lyder det blandt andet fra Sundhedsstyrelsen og Udenrigsministeriet.

Relaterede artikler:

Coronafrygt skaber ny mulighed for rejseannullering

Forbruger Europa: coronavirus udfordrer rejsende

Virus flytter rejsesalg fra Asien mod Nordamerika