Det er noget bras, at mere end en million erhvervsaktive danskere holder under tre ugers sammenhængende ferie denne sommer, lyder det fra Ingeniørforeningen som reaktion på ny befolkningsundersøgelse. Arkivfoto: Spies.

Sundt med lang sommerferie

”Det gør dig til en bedre kollega, medarbejder eller chef, når du holder tre ugers sammenhængende sommerferie. De fleste kan faktisk undværes de få uger om året,” siger formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen.

Over en million erhvervsaktive danskere holder under tre ugers sammenhængende ferie denne sommer, viser en ny befolkningsundersøgelse som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA.

Mere end en tredjedel af danskerne i den erhvervsaktive alder holder en-to ugers ferie i sammenhæng, og fem procent holder slet ikke ferie i sommerhalvåret. Det svarer til, at mere end en million erhvervsaktive danskere holder mindre end tre ugers sammenhængende ferie denne sommer.

I dag holder fire ud af ti danskere mindre end tre ugers sammenhængende ferie i sommermånederne, viser befolkningsundersøgelsen. Her har Userneeds, der udfører statistiske undersøgelser via nettet, spurgt 2.009 danskere om deres sommerferieplaner – af de adspurgte var 1.243 erhvervsaktive.

Resultatet af undersøgelsen viser ifølge IDA, at mere end en million erhvervsaktive danskere ikke tager et pusterum hen over sommermånederne. Og det bekymrer Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i IDA, Ingeniørforeningen i Danmark:

Korte ferier batter ikke
”Eksperter i stressforebyggelse peger på, at det gør dig til en bedre kollega, medarbejder eller chef, når du holder tre ugers sammenhængende sommerferie. Det er en basisingrediens i en sund og afbalanceret work-life-balance,” siger Juliane Marie Neiiendam og tilføjer:
”Hvis vi skal holde længe på arbejdsmarkedet, så skal det også være muligt at hente inspiration og energi andre steder end på jobbet. Det er noget bras, hvis vi ikke tager den forebyggende kur en gang om året,”.

Hun opfordrer til, at man holder sin sommerferie. ”En god tommelfingerregel siger, at det tager en time at geare ned fra en arbejdsdag, en dag at geare ned til weekenden efter en arbejdsuge og op til en uge at geare ned til ferien. Og derfor batter de korte ferier ikke for alvor. Mit råd er altid at trække stikket i tre uger om året. De fleste kan rent faktisk undværes i de få uger om året,” siger Juliane Marie Neiiendam.

I undersøgelsen fra Userneeds siger 44 procent, at de holder tre uger sommerferie, 27 procent har fri i to uger og ti procent holder frie i fire uger. Otte procent siger, at de højest har en uges sommerferie; resten af svarene er fem uger eller mere eller ”ved ikke.”

Relaterede artikler:

Flest danskere på ferie i Uge 29 og 30

Familie og venner er største inspiration til ferierejser

Ingen klager over vinrejser og kurophold

x

Læs Også

Dansk rejsebureau giver op

Økonomiske problemer får Horisont Rejser til at stoppe – gæsterne overtages af rejsebureauet Viktors Farmor.

”Mine rejser skal ikke masseproduceres”

Den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen har netop søsat sit nye rejsebureau, MyWayTravel, der navnlig skal arrangere og gennemføre fodboldrejser i Europa.

Landsholdsspiller åbner rejsebureau

På landsholdet nåede fodboldspilleren Martin Jørgensen 102 landskampe. Nu prøver han lykken med eget rejsebureau – på samme adresse i Aarhus som familiefirmaet De Graa Busser.

Familie og venner er største inspiration til ferierejser

Rejsebureauet overgås kun af familie og venner som inspirationskilde til ferierejser. De såkaldte influencers er ikke slået igennem på samme niveau, viser ny analyse.

Aller Leisure på Top 10 over største rejsebureauer

Med købet af endnu et rejsebureau er de nu 5 danske bureauer i Aller Leisure-koncernen 10. største i Danmark målt i omsætning. Aller udelukker ikke nye rejsebureau-køb.

Aller Leisure køber Gislev Rejser

Aller Leisure, der i forvejen ejer en række danske rejsebureauer, har købt over 85 procent af det fynske rejsebureau Gislev Rejser, der har 40 medarbejdere.