Tegning af det kommende hotel i Eriksberg, der åbner næste år med 23 dobbeltværelser. Flere af værelserne får glasgulv, så gæsterne kan kigge ned på dyrene. PR-illustration: Vildt- og Naturpark Eriksberg.

Svensk turistattraktion får nyt vildmarkshotel

Vildt- og Naturpark Eriksberg i sydsvenske Blekinge åbner næste år lille nyt hotel og udvider dermed sin overnatningskapacitet. Eriksberg melder om fordobling i antal overnattende danskere.

Årligt har Vildt- og Naturpark Eriksberg, der kalder sig Skandinaviens største safaripark og som ligger to timers kørsel fra Øresundsbroen, cirka 80.000 gæster. Og fra næste forår bliver der lidt bedre plads til overnattende gæster, dem var der sidste år næsten 11.000 af – hver femte overnattende gæst i Eriksberg er i øvrigt dansk.

For efter planen åbner Eriksberg sidst i marts næste år sit nye vildmarkshotel med 23 dobbeltværelser og udsigt til parkens dyreliv. Det tre etager høje hotel, der er bygget med bæredygtige materialer, er i øvrigt designet så dyrene i safariparken kan søge ly for vind og vejr under bygningen.

Med det nye vildmarkshotel, der får plads til 46 overnattende gæster, udvider Eriksberg sin kapacitet af overnattende gæster med næsten 72 procent. I forvejen har Eriksberg i flere af sine bygninger fra fem århundreder også hotel med luksuriøs indkvartering samt restauranter, konferencefaciliteter og en gårdbutik.

Og ifølge en pressemeddelelse fra Eriksberg, besøger stadig flere danskere naturparken. Sammenlignet med sidste sommer har parken i år budt velkommen til over dobbelt så mange overnattende gæster fra Danmark, og de danske gæster udgør nu næsten en femtedel af parkens næsten 11.000 overnattende gæster, oplyses det.

Tusindvis af dyr
I helårsåbne Eriksberg kan besøgende opleve cirka 1.800 dådyr, kronvildt, muflonfår, vildsvin og angiveligt verdens største avlsbestand af europæisk bison.

Per Arne Olsson, administrerende direktør for Eriksberg Hotel & Nature Reserve, siger i pressemeddelelsen:

”Vi glæder os til at kunne dele den helt særlige ro, der er i nærheden til naturen, med endnu flere gæster. Vi har tænkt meget over, hvordan vi kunne bygge et nyt hotel. Hotellet bliver bygget, så det ikke forstyrrer naturen, og så det er til gavn for parkens vilde dyreliv som et sted, hvor de kan søge ly. På den måde er vores investering til glæde for både gæster og dyr.”

Eriksberg, hvis areal svarer til cirka 2.000 fodboldbaner, blev grundlagt i 1942 af forfatter, fotograf og naturkonservator Bengt Berg.

 

Relaterede artikler:

Svensk safaripark har også safari til fods eller på cykel

Stor svensk turistattraktion får eget hotel

Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet