Vildt- og Naturpark Eriksberg i sydsvenske Blekinge tager via gå- eller cykelture gæster tæt på de vilde dyr. “Det er præcis dén oplevelse, vi gerne vil dele med vores gæster,” siger parkens direktør.
Vildt- og Naturpark Eriksberg, der ligger cirka 200 kilometer fra København, er ifølge egne oplysninger Skandinaviens største safaripark.
I Eriksberg foregår aktiviteterne på dyrenes og naturens præmisser, men det forhindrer ikke gæsterne i at opleve det vilde dyreliv helt tæt på, når parken inviterer besøgende på cykelsafari og walking-safari, hedder det i en pressemeddelelse.
Gæster i safariparken kan komme på enten cykelsafari og safari til fods i parkens indhegnede område, hvor omkring 1.500 dådyr, kronvildt, muflonfår, vildsvin og bisoner går frit rundt, oplyses det. Hertil kommer kør-selv-safari eller guidede ture i safaribil eller minibus.
”At aktiviteterne i parken foregår på dyrenes præmisser, er ikke en begrænsning, men en mulighed. Det er først, når vores gæster kommer helt tæt på naturen uden at forstyrre den, at de virkelig oplever dyrene i deres naturlige miljø. Det er er præcis dén oplevelse, vi gerne vil dele med vores gæster i parken,” siger Per Arne Olsson, administrerende direktør i Eriksberg Hotel & Nature Reserve.
Cykelsafari
Sæsonen for cykelsafari og walking-safari i Eriksberg begynder på søndag, den 16. april, og varer til 27. august.
Cykelsafarien foregår på parkens asfalterede veje sammen med en guide, der fortæller om Eriksberg. Turen tager omkring halvanden time og foregår i et roligt tempo med mange pauser, som kan bruges til at kigge efter parkens vilde dyr. Walking-safari er en guidet gåtur med tid til at både observere og lytte til dyrelivet. Turen er cirka fem kilometer lang.
Eriksberg Hotel & Nature Reserve tilbyder overnatning i ægte lodgestil med udsigt til parkens dyreliv. Her kan man blandt andet tage på glamping, bo i et ”spejlhus” eller overnatte i nogle af parkens ”historiske bygninger,” der nu huser hotel, restauranter, konferencefaciliteter og en gårdbutik.
Eriksberg blev grundlagt i 1942 af forfatter, fotograf og naturkonservator Bengt Berg.
Relaterede artikler:
Safaripark på størrelse med 2.000 fodboldbaner