Svenske Charlotte Wiebe bliver ny direktør for bæredygtighed i TUI Group – hentet fra TUI Nordic, hvor hun hidtil har været personaledirektør. Pressefoto: TUI Nordic.

Svensker ny direktør for bæredygtighed i TUI Group

Efter Easyjet snuppede den hidtidige bæredygtighedsdirektør i TUI Group, har koncernen fundet afløseren i nordiske TUI Nordic. Her har svenske Charlotte Wiebe hidtil været personaledirektør.

Den store globale tyske rejsearrangør TUI Group har kigget mod Norden efter en ny bæredygtighedsdirektør. Valget er faldet på den nu tidligere HR-direktør og medlem af koncernledelsen i TUI Nordic, Charlotte Werner Wiebe, der har været hos TUI Nordic siden 2010 og som tiltræder sit nye job fra næste måned.

Thomas Ellerbeck, der er medlem af koncernledelsen i TUI Group og direktør for corporate & external affairs samt bestyrelsesformand for TUI Care Foundation, siger i en pressemeddelelse:

”Charlotte har haft succes med at drive forandring hos TUI Nordic. Hendes interesse for bæredygtig transformation og innovation, er sammen med hendes forandringsforståelse de perfekte kvaliteter i hendes nye rolle som bæredygtighedsdirektør i gruppen.

TUI’s ambition for vores nye bæredygtighedsstrategi 2030 er klar: Vi vil fortsætte med at sætte standarder for bæredygtighed i vores industri – en balance mellem miljømæssige, sociale og økonomiske dimensioner af bæredygtig turisme,” siger Thomas Ellerbeck.

Fra næste måned vil Charlotte Wiebe have ansvaret for TUI Groups nye bæredygtighedsstrategi med at styrke TUI’s frontløberrolle inden for området og forme fremtidens bæredygtige turisme. Hun skal samtidig lede processen og i begyndelsen af næste år præsentere en ny bæredygtighedsstrategi frem mod år 2030.

Der er endnu ikke fundet en afløser for hende som HR-direktør hos TUI Nordic, oplyses det til STANDBY.dk

“Bæredygtighed, forretning og profitabilitet går hånd i hånd”
Selv siger Charlotte Wiebe i pressemeddelelsen:

”Bæredygtig transformation er en af de største udfordringer. Jeg er overbevist om, at bæredygtighed, forretning og profitabilitet går hånd i hånd. Mit mål er at fortsætte det tætte samarbejde med kolleger i hele TUI Group, såvel som med vores interessenter og partnere, for at drive forandring og skabe en mere bæredygtig forretning – for vores kunder og destinationer, vores kolleger og planeten.”

TUI Group, der har hovedkvarter i Tyskland, omsatte i 2018 for cirka 150 milliarder danske kroner og over 70.000 ansatte verden over samt 27 millioner årlige gæster. TUI havde sidste år 157.000 gæster som Danmarks tredjestørste charterrejsebureau, et fald på otte procent fra 2018.

Hos TUI Group afløser Charlotte Wiebe engelske Jane Ashton, der her i februar tiltræder et tilsvarende job som bæredygtighedsdirektør i EasyJet. Flyselskabet har øget sit fokus på bæredygtighed og sit forretningsområde med ferierejser.

Jane Ashton har haft sit hidtidige job hos TUI Group siden 2011. Også Easyjets nuværende koncernchef, Johan Lundgren, var hos TUI inden sit skifte i 2017 til Easyjet.

Relaterede artikler:

Her er Danmarks største charterbureauer

Spies-chef skifter til Bella Center-gruppen

Easyjet genåbner som rejsearrangør