Karlatornet i Gøteborg forventes at åbne til efteråret som Skandinaviens højeste bygning med sine 246 meter. I en del af de 74 etager kommer Hotel Clarion Karlatornet med 300. Foto via Visit Sweden.

Sverige nærmer sig 2.000 hoteller

Ikke alle svenske hoteller er åbne hele året – nogle er åbne i for eksempel vinter- og sommersæsoner. Men i snit har Sverige tæt på 2.000 hoteller; og også i år kommer der nye til.

Tillväxtverket i Sverige, der blandt andet har styr på en masse statistik om Sverige, oplyser at antal hoteller og hotelværelser i Sverige varierer gennem året, blandt andet er nogle hoteller kun sæsonåbne.

Men i snit havde Sverige ved udgangen af sidste år 1.974 hoteller med totalt 127.600 værelser, knap 64 værelser i snit, oplyser Tillväxtverket til det svenske turistråd, Visit Sweden.

Visit Sweden har netop offentliggjort en liste over nogle af de ”bemærkelsesværdige nye hoteller,” der i år åbner på det svenske marked.

Disse nye hoteller tæller alt fra eksklusive boutique-hoteller til ikoniske slotte og naturinspirerede glamping-destinationer, oplyser Visit Sweden. En gennemgang af nogle af hotellerne, der i år åbner i Sverige, ser sådan ud:

Hotel Fratelli i Karlstad stræber efter at være en ekstraordinær oplevelse. Det åbner sidst i april med 85 værelser, en restaurant, en bar, et orangeri og retreat i centrale Karlstad. Navnet Fratelli, som betyder brødre, hentyder til brødreparret bag projektet, brødrene Olsson, som er velkendte restaurantejere i Värmland.

Slot bliver til ”estate”
Örenäs Slot ud mod Øresundskysten mellem Malmø og Helsingborg bliver i år til Maryhill Estate. Dommer August Anderberg navngav i 1867 slottet Mariehild efter sin hustru, og det blev senere omdøbt til Maryhill af Grevinde Wachtmeister.

Maryhill Estate fremstår som et luksuriøst og eksklusivt hotel med 163 værelser og fire pools. Det nyrenoverede slot åbner til sommer.

Remjeng Retreat’s, tæt på den norske grænse ved Oslo, åbner til juni og betegnes som et glamping-paradis og et natur-getaway. Okavango-teltet huser op til fem personer, fordelt på to soveværelser; der er også et lille badehus, spabad, koldtvandsbassin og sauna.

To nye hoteller i Stockholm
Scandic Södra Kajen i Stockholm åbner også til juni. Under ombygningen af Scandics hotel i Värtahamnen har man ønsket at skabe en destination for eventyrlystne gæster. Den omfattende renovering introducerer tilføjelser, blandt andet 40 nye værelser, en skybar på 17. etage, en restaurant med 254 pladser, en aktivitetssal med klatrevæg og et spaområde med udsigt over Stockholms havneindløb.

Til efteråret får Stockholm endnu et nyt luksushotel, Villa Dahlia. Det betegnes som et boutique-hotel i et ”italienske byhus” i en nyrenoveret bygning fra 1960’erne med 106 værelser og suiter. Hotellet får blandt andet en restaurant, cocktailbar, spa, fitnesscenter, petanquebane og Chambre Séparée/konferencerum.

Skandinaviens højeste bygning
Også til efteråret forventes Clarion Hotel Karlatornet i Gøteborg at åbne som en del af Petter Stordalens hotelkæde, Strawberry.

Karlatornet bliver ifølge Visit Sweden den højeste bygning i Skandinavien med sine 246 meter og 74 etager. En del af tårnet vil huse Hotel Clarion Karlatornet med 300 værelser, moderne barer, et brasserie og en spa.

Det nordlige Sverige betænkes også med et nyt hotel, Hernö Gin Hotel i Härnösand nord for Sundsvall. Det åbner efter planen til december og bliver på ni etager med 120 værelser.

 

Relaterede artikler:

Sverige vil tiltrække millioner af tyske turister

Analyse: Stockholm er blevet mindre tilgængelig

Dansk hotelkæde lukker sit første hotel i udlandet