Sverigeflyg og Malmö Aviation på biobrændstof

sverigeflygDen 26. maj gennemførte Sverigeflyg og Malmö Aviation sine premiereflyvninger med biobrændstof. Turen gik mellem Bromma og Visby og var starten på et nyt koncept hvor rejsende kan vælge at flyve på biobrændstof.

Tidligere på året indgik Braathens Aviation, hvor bl.a. Sverigeflyg og Malmö Aviation indgår, i Fly Green Fund – et nordisk initiativ, som giver mulighed for at mindske klimapåvirkningen gennem flyvninger i Norden med biobrændstof. Det sker ved samfinansiering af den ekstra omkostning til biobrændstof sammenlignet med fossilt brændstof og for at starte produktion af bioflybrændstof baseret på nordiske råvarer. Hidtil har den højere pris og den begrænsede produktion hindret brugen i større skala. I dag er biobrændstof 3-4 gange dyrere end normalt brændstof, men med større efterspørgsel vil prisen falde.

”Det er vigtigt, at vi kommer i gang med at flyve på biobrændstof. Dels for at vise at efterspørgslen findes, dels for at vise, at fly kan mindske sin klimapåvirkning betydeligt mere, end f.eks. en flyskat kunne bidrage med”, siger Anders Ehrling, koncernchef for Braathens Aviation.

Miljømedarbejder Ann-Sofie Hörlin er glad over virkeliggørelsen af den første bio-flyvning for Braathens Aviation: ”Premiereflyvningen var startskud til den testperiode for Biofly, som starter med Almedalsugen. Vores kunder, som rejser til Almedalen kan købe ’bio-billetter’, så de kan vælge om de vil flyve på biobrændstof. Målet er at gøre det til en del af vores tilbud og kundernes hverdag”.

Premiereflyvningen skete med BioJet, som består af 48% biobrændstof i en af flyets motorer. Flyet er af typen SAAB 2000.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.