Terror får væksten i flytrafik til at bremse

flyVæksten i luftfarten bremser op, og en hovedårsag er terror. Antallet af flypassagerer steg i april med 4,8%, den laveste fremgang i ti år, viser tal fra den internationale luftfartsorganisation IATA.

Terroraktionerne i Bruxelles i marts er en del af forklaringen. Flytrafikken i EUs hovedstad var annulleret eller kraftigt reduceret i flere uger, og det ses på tallene. Ifølge IATA ville trafikken være steget med 5%, hvis ikke terror havde forstyrret flyselskabernes operationer.

Men organisationen forudser en generel opbremsning: ”Effekten af terrorangrebene i Bruxelles vil sandsynligvis være kortvarig. Men der er mere langsigtede mørke skyer i horisonten”, siger Tony Tyler, generalsekretær i IATA.

Han peger på, at rejselysten er blevet stimuleret af faldende billetpriser som følge af flyselskabernes reducerede udgifter til brændstof. Men den effekt er nu ved at aftage. IATA fremhæver også, at  den globale økonomiske udvikling er dæmpet, skriver finans.dk.

”Efterspørgslen vil stadig stige, men væksten vil formentlig ske i et lavere gear”, konstaterer Tony Tyler.

Det er især europæisk trafik, som er ramt. Flytrafikken i Europa steg kun med 1,9%. I Mellemøsten steg trafikken med 12,2%. I Asien steg trafikken med 7,3%, mens Latinamerika faldt med 1,9%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.