Thailands største rejsemål, hovedstaden Bangkok, genåbnes efter planen for færdigvaccinerede turister 1. oktober. Wikipediafoto: Nik Cyclist.

Thailand udvider genåbning for færdigvaccinerede

Efter Phuket genstartede i juli, genåbner Thailand fra oktober for færdigvaccinerede udenlandske turister til andre store turistmål som Bangkok, Chiang Mai, Hua Hin og Pattaya.

Genåbningen for færdigvaccinerede udenlandske turister i Thailand øges nu yderligere. Færdigvaccinerede turister skal ikke i karantæne ved indrejse til Thailand, men stadig vise blandt andet en negativ coronatest.

Mens indrejse til Thailands største ø, Phuket, startede 1. juli med Phuket Sandbox-konceptet, fulgt af rejser for færdigvaccinerede udenlandske turister til Samui, kommer der nu flere muligheder. Det oplyser de thailandske turistmyndigheder, Tourism Authority of Thailand, TAT, i en pressemeddelelse fra sit nordiske kontor i Stockholm. Dette TAT-kontor kan i øvrigt næste år fejre 20 års jubilæum for sin åbning.

Thailand er under normale rejseår den næststørste udenlandske destination for danske turister med op mod 150.000 danske ankomster – kun overgået af USA, der har mere end dobbelt så mange danske ankomster. USA er stadig lukket for udenlandske turister, herunder de danske.

Men, oplyser TAT i sin pressemeddelelse, fra 1. oktober genåbnes der til flere thailandske destinationer, stadig for færdigvaccinerede udenlandske turister. Disse rejsemål omfatter blandt andet hovedstaden Bangkok samt Chiang Mai, Hua Hin og Pattaya – hertil kommer Chon Buri, Phetchaburi og Prachuap Khiri.

Thailand er orange i de danske rejsevejledninger. Det betyder, at erhvervsrejsende, færdigvaccinerede og deres medrejsende børn samt tidligere smittede ikke frarådes rejser, oplyser Udenrigsministeriet.

Ingen karantæne ved indrejse
Fra midten af oktober tilføjes yderligere 21 rejsemål i Thailand i forbindelse med genåbningen for de udenlandske turister.

Disse omfatter i det nordlige Thailand blandt andet Chiang Rai, Lamphun, Mae Hong Son, Nan, Phrae og Sukhothai; i den nordøstlige del Bueng Kan, Nong Khai, Ubon Ratchathani og Udon Thani; mod vest i Thailand er det Kanchanaburi og Ratchaburi, mens det i den vestlige retning er Chanthaburi, Rayong og Trat. Hertil kommer i den centrale del af landet Ayutthaya og mod syd Nakhon Si Thammarat, Ranong, Satun, Songkhla og Trang.

Holder planen, genåbner Thailand i næste fase, til januar, for rejser til yderligere 13 provinser.

Foreløbig er snart ni millioner borgere i Thailand færdigvaccinerede og 25 millioner har fået første stik . mens 600.000 i de mest sårbare grupper er blevet coronavaccineret for tredje gang.

De thailandske turistmyndigheder, TAT, har seneste nyt om status for coronakrisen i landet på hjemmesiden thecoloursofthailand.com.

Sponsoreret link:

Thailand lokker med sol, varme, smil, flotte strande og gyldne templer. Vil du sammenligne priser på rejser til Thailand, så er prissammenligningssiden Travelmarket.dk det bedste valg.

 

Relaterede artikler:

Rejsevejledningerne og det orange dilemma

Direkte charterfly fra Billund til Thailand

21.545 til Phuket under Sandbox-konceptet