Fra sidste års julesammenkomst hos Danske Flyvejournalister. Foreningens formand, Andreas Krog, i midten, med årets prismodtagere. Til venstre tidligere trafikminister Hans Christian Schmidt, der fik Luftfartspokalen, til højre Franz Vinther, formand for Danske Flyvere og modtager af Ellehammer Prisen. Foto: Preben Pathuel.

Tid til Årets Luftfartspokal

Ved sit årlige julearrangement uddeler Danske Flyvejournalisters Klub atter Luftfartpokalen og Ellehammerprisen. Der er stadig ledige pladser til sammenkomsten fredag den 30. november.

Det traditionsrige arrangement bliver igen i år holdt på Clarion Hotel Copenhagen Airport i Københavns Lufthavn. Her uddeles Luftfartpokalen og Ellehammerprisen ligesom der er god tid til at mingle med de mange kolleger fra den danske luftfartsbranche.

Den årlige julekomsammen samler cirka 100 gæster. Det er ud over foreningens medlemmer blandt andet tidligere prismodtagere, direktører og landechefer for danske og udenlandske flyselskaber, lufthavnschefer og relevante fagforeningsformænd.

Sammenkomster begynder klokken 11, der er julemad, prisoverrækkelser og underholdning inden foreningens formand, redaktør Andreas Krog, omkring klokken 14.30 siger tak for i dag og ønsker Glædelig Jul.

Der er stadig enkelte ledige pladser til arrangementet – se mere om tilmelding på hjemmesiden hos Danske Flyvejournalisters Klub

Årets to priser
Sidste år modtog tidligere transportminister Hans Christian Schmidt årets Luftfartspokal. ”Hans Christian Schmidt kan tilskrives en stor del af æren for, at 2017 blev året, hvor dansk luftfart fik sin egen strategi. Desuden havde han en stor finger med i spillet for, at der blev gjort noget effektivt ved, at indenrigsrejsende i Danmark ikke kom så hurtigt igennem Københavns Lufthavn.

”Du viste interesse for luftfarten og var også luftfartens minister,” sagde formand Andreas Krog ved overrækkelsen. Den første politiker til at modtage Luftfartspokalen var statsminister H.C. Hansen tilbage i 1960.

Den første Luftfartspokal blev uddelt i 1948. Pokalen går til personer der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart. Tidligere tiders modtagere er blandt mange andre kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen og Jan Carlzon.

Flyvejournalisternes anden pris ved det årlige julearrangement er Ellehammerprisen, indstiftet i 1992 og opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer. Prisen blev sidste år tildelt foreningen Danske Flyvere, der i over 100 år har arbejdet for at udbrede kendskabet til flyvning.

Prisen uddeles til en person – eksempelvis en pilot, opfinder eller konstruktør – der har fortsat Jacob Chr. Ellehammers pionerarbejde til gavn for flyvningens udvikling eller sikkerhed.

Danske Flyvejournalisters Klub, der blev stiftet tilbage i 1936, har til formål at fremme det faglige og kollegiale sammenhold mellem medlemmerne, virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse.

Relaterede artikler:

Flyvejournalister satte pris på eksminister og danske piloter

Københavns Lufthavn håber på flere langruter

Gunnar Nu i sommerhus glemte luftfartspokalen