Københavns Lufthavn får onsdag sin første rute betjent med langruteflyet Airbus A350 – Cathay Pacific flyver tre gange om ugen mellem Hong Kong og København frem til 26. oktober. Foto: Cathay Pacific.

Tidligere prinsesse og løvedans åbner ny flyrute

Onsdag skrives lidt luftfartshistorie i Københavns Lufthavn når den første rute med Airbus’ nyeste langrutefly åbner på Cathay Pacifics sæsonrute fra Hong Kong.

Cathays Airbus A350-900 landede onsdag morgen i Københavns Lufthavn og afgår igen efter planen som CX 246 klokken 14.10. Der er i dag cirka 29.000 årligt afrejsende passagerer fra Københavns Lufthavn der skal til Hong Kong, men hidtil har måtte skifte fly.

Inden afgang er den nye rute blevet indviet i Københavns Lufthavn af grevinde Alexandra, der er født i Hong Kong, og som mellem 1995 og 2005 var gift med Prins Joachim. Der bliver også taler af Cathays chef for Europa, James Ginns, samt direktør for Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye – ligesom underholdningen i Gate C37 vil byde på kinesisk løvedans.

Med åbningen til København har nu tre nordiske lufthavne direkte ruter til den tidligere britiske kronkoloni, nemlig også Finnair fra Helsinki og SAS fra Stockholm. Cathay-ruten til København er dog kun sæsonbetjent med tre flyvninger om ugen frem til 26. oktober.

Cathay betjener Københavns Lufthavn med en A350 med plads til 280 passagerer; 38 på business, 28 på premium economy og de resterende 214 på economy.

Cathay Pacific er i dag verdens næststørste operatør af A350, kun overgået af Qatar Airways. Cathay har 22 eksemplarer af Airbus A350-900. I løbet af i år leveres de fire første af 26 større Airbus A350-1000 til Hong Kong-selskabet.
Qatar Airways ejer i øvrigt 9,1 procent af aktierne i Cathay Pacific som Air China har andre 30 procent af.

100 fly om ugen mellem Hong Kong og Europa
I alt får Cathay i år mindst tre nye destinationer i Europa, ud over København åbnede Oneworld-medlemmet på Bruxelles 27. marts og starter rute til Dublin fra 2. juni. Mens København får tre Cathay-fly om ugen bliver der fire til såvel Bruxelles som Dublin.

Cathay flyver i forvejen cirka 100 gange om ugen til 12 lufthavne i Europa. London Heathrow er størst med fem daglige.

Ved at flyve direkte med Cathay fra København til Hong Kong sparer rejsende op til fire-fem timers rejsetid, fordi de ikke skal skifte fly i en anden af Cathays europæiske gateways.

Bookinger fra passagerer, der skal med Cathay fra København til Hong Kong, viser, at mange ikke kun skal til Hong Kong, men videre med Cathays netværk til blandt andet Kina, Filippinerne, Vietnam og Australien. Alene til Kina har selve Cathay og datterselskabet Cathay Dragon (det tidligere Dragon Air) omkring 25 direkte ruter fra Hong Kong. Cathay betjener snart 200 destinationer i op mod 50 lande verden over, mens Cathay Dragon har cirka 50 ruter i Asien.

Cathay har siden 1995 været repræsenteret i Norden af det danske GSA-bureau Airline & Travel Marketing.

Relaterede artikler:

Cathay kan blive større i Københavns Lufthavn

Stewardesser får lov til at gå i bukser

Air China åbner på Beijing-København