Tidligere rejsebureaudirektør er borgmesterkandidat

Henrik Jørgensen er borgmesterkandidat for Venstre i Hjørring.

PEOPLE: Ved valget tirsdag den 21. november til de 98 kommuner og fem regioner i Danmark opstiller mindst to kandidater med rødder i rejsebranchen. Den ene håber at blive borgmester.

61-årige Henrik Jørgensen, der fra 2003 til 2012 var medejer af og blandt andet direktør for kør-selv rejsebureauet DTF Travel, er ved denne måneds kommunalvalg partiet Venstres spidskandidat til borgmesterposten i nordjyske Hjørring.

Henrik Jørgensen forlod DTF Travel i 2012, året efter det var solgt til rederiet Stena Line. Også i 2012 blev han valgt som Venstres borgmesterkandidat i Hjørring Kommune. Venstre har ikke haft borgmesterkæden i kommunen, der ligger ud til Vesterhavet, siden 1990.

”Jeg tror, at der er en god chance for, at Venstre i år kan vinde borgmesterposten i Hjørring. Jeg har de seneste fire år siddet i byrådet for Venstre – og ved sidste kommunalvalg var det meget tæt på. De borgerlige manglede blot ét mandat for, at vi havde fået borgmesterposten,” siger Henrik Jørgensen til standby.dk og fortsætter: ”Det var i øvrigt vores økonomichef i DTF Travel, der foreslog, at jeg stillede op til det seneste kommunalvalg. Han giv mig fem gode grunde, som jeg i dag ikke kan huske.”

Hjørring Kommune har over 65.000 indbyggere. ”Blandt mine mærkesager er, at socialdemokraterne, der i dag har borgmesterposten, har lukket en del skoler – som så bagefter genopstod som friskoler. Skoler er meget vigtige, også ude i de små samfund – og man skal huske, at der altid er mere end en løsning på et problem,” siger Henrik Jørgensen, der blandt andet også har fokus på ældreområdet og klimaproblemer.

I dag er Henrik Jørgensen, der er født i Hjørring, selvstændig investor i blandt andet virksomheder og ejendomme. Han har ingen investeringer i rejsebranchen, men i for eksempel en robotvirksomhed, der har opfundet en robot, som opstreger fodboldbaner. Han har med sin hustru Gitte fire døtre

I Hjørring Kommune er Henrik Jørgensen i dag 2. viceborgmester og gruppeformand for Venstres byrådsgruppe. Han sidder blandt andet i bestyrelserne for Hirtshals Havns, Hjørring Erhvervscenterbestyrelse, Hjørring Kunstmuseums og er formand for Vendsyssel Teaters bestyrelse.

Stig Ellings valgplakat.

Stig Elling vil tilbage til lokalpolitik
Også en anden kendt profil fra den danske rejsebranche, tidligere salgsdirektør i Star Tour (det nuværende TUI), 70-årige Stig Elling, har kurs mod et muligt comeback i lokalpolitik. Han stiller op for De Konservative for atter at få plads i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

Stig Elling, der i dag har titel af rejseambassadør for Bravo Tours, siger til standby.dk: ”Jeg har siddet i kommunalbestyrelsen i to perioder, men stillede ikke op ved det seneste valg. Men nu er jeg i fuld gang med min valgkamp, og det går godt. Jeg er på gader, stræder og veje for at hilse på borgerne og uddele 3-4.000 foldere. Man skal være ydmyg, men jeg har en god fornemmelse af at blive valgt. Jeg er godt nok mit partis ældste kandidat, men det hjælper jo også, at folk kender mig. Jeg er i hvert fald positiv – men i sidste ende er det jo op til vælgerne.”

De Konservative har ifølge Stig Elling haft borgmesterposten i 109 år på Frederiksberg, hvor partiet har ti mandater i den nuværende kommunalbestyrelse. Stig Elling er nummer otte på partiets kandidatliste.

Stig Elling, der har boet på Frederiksberg i over 30 år, siger, at han vil bruge sine over 50 års erfaring som erhvervsmand til at gøre Frederiksberg til en endnu bedre by at bo i. Han har tre fokusområder i sin valgkamp: Tryghed – Ren by og Sundhed.

Sådan er reglerne
Alle, der er fyldt 18 år og har fast bopæl i en dansk kommune, kan stemme til kommunalvalget, hvis de opfylder et af følgende kriterier: Er dansk statsborger, er statsborger i et af de øvrige EU-medlemslande samt Island eller Norge – og har haft fast bopæl i Danmark, Grønland eller Færøerne de seneste tre år.

Relaterede artikler

Direktørskifte hos DTF Travel

Stig Elling tilbage i lokalpolitik

Mange fejrede Stig Elling