Alexander Huber (Arkivfoto: Henrik Baumgarten)

Tidligere TUI-direktør får nyt internationalt job

Alexander Huber, der i maj stoppede som administrerende direktør for TUI Nordic, skal fremover udfolde sine evner hos EF Education First, der beskæftiger sig med sprog- og uddannelsesrejser.

I foråret måtte TUI-koncernen sige farvel til Alexander Huber, der i tre og et halvt år har været administrerende direktør for TUI Nordic.

Nye udfordringer ventede uden for koncernen, hvorfor Jessica Enbacka blev udpeget som erstatning for Alexander Huber, der har været ansat i TUI-koncernen i mere end 14 år.

I denne uge kunne Alexander Huber løfte sløret for, hvem der bliver hans fremtidige arbejdsgiver. Det er EF Education First, der beskæftiger sig med sprog- og uddannelsesrejser over hele verden. I første omgang vil Alexander Huber ikke afsløre, hvilken rolle han vil få hos EF Education First, men det har tidligere været fremme, at han flytter til USA med familien.

Udvikling gennem læring
Der er flere årsager til, at Alexander Huber har valgt at fortsætte karrieren hos EF Education First.

“Jeg mener, at formålet med EF er fantastisk – at give muligheder for mennesker fra hele verden til at udvikle sig ved at skabe læringsoplevelser i mange former. Som leder er EF-kulturen samtidig ekstremt fascinerende, da det er en tempofyldt, innovativ og i sidste ende sjov gruppe af mennesker og en virksomhed at være en del af,” begrunder Alexander Huber sin beslutning.

Selvom TUI-koncernen med 70.000 ansatte før coronakrisen absolut er en gigant, så er EF Education First også en relativt stor virksomhed.

EF blev etableret under navnet Europeiska Ferieskolan i Lund i Sydsverige 1966. I dag er det en koncern, der er repræsenteret med 612 kontorer og skoler i 114 lande i Nordamerika, Sydamerika, Europa og Asien. Hovedkontoret er placeret i Lucerne i Schweiz, og der beskæftiges i alt 52.000 ansatte.

Flot karriere i TUI
Alexander Huber blev ansat i TUI den 1. januar 2006 som management trainee, og efter 18 måneder fik han en stilling i koncernflyselskabet TUIFly Nordic, hvor han efterfølgende avancerede til administrerende direktør i efteråret 2011. En stilling han bestred i fire år, inden han i efteråret 2015 blev hentet ind som kommerciel direktør for TUI i Norden.

Siden november 2016 har Alexander Huber været administrerende direktør for TUI Nordic med ansvaret for en samlet omsætning på 13 milliarder svenske kroner i Sverige, Danmark, Finland og Norge samt 1.500 ansatte og 1,5 million kunder.

 

Relaterede artikler:

TUI skal fyre 8.000 – har 70 ansatte i Danmark

TUI afviser behov for ny frontfigur i Danmark

TUI havde dansk flyttedag