Bunkere ved Houvig. (Foto: Flying October | Ringkøbing-Skjern Museum | Destination Vesterhavet | PR)

Tiltrak flere udenlandske gæster end København

I årets første ti måneder besøgte flere turister fra udlandet de to kommuner i Destination Vesterhavet end landets hovedstad. I samme periode satte destinationen desuden rekord.

Det har været et travlt år for turismeaktørerne i kommunerne Varde og Ringkøbing-Skjern, der tilsammen udgør Destination Vesterhavet. Nye tal viser, at der allerede ved udgangen af oktober var blevet sat rekord i antallet af kommercielle overnatninger.

Den hidtidige rekord stammer fra 2019, hvor der på hele året blev foretaget 8.687.000 overnatninger i de to kommuner, men i løbet af de første ti måneder i år er det tal blevet øget med 12 procent således, at der i alt har været 9.751.430 overnatninger.

Det høje antal overnatninger betyder ligeledes, at Destination Vesterhavet forventer, at man vil overstige vækstmålet for 2025, der er på 9,8 millioner, når tallene fra november og december også kan tilføjes.

Bedre besøgt end hovedstaden
5.092.638 gæster overnattede i Varde Kommune fra januar til og med oktober i år, mens tallet i Ringkøbing-Skjern Kommune var 4.658.792. Det betyder, at Varde og Ringkøbing-Skjern er henholdsvis landets næst- og tredjestørste turistkommuner, mens førstepladsen indtages af Københavns Kommune.

Destination Vesterhavet oplyser dog, at kommunerne på den jyske vestkyst tiltrak flere internationale gæster end hovedstaden fra januar og til slutningen af oktober, da egnen her havde besøg af 7.823.100 internationale gæster, mens 5.185.200 udenlandske turister var på storbyferie i den danske hovedstad i samme periode.

Området er i særdeleshed populært blandt tyske besøgende. De foretog 7.310.300 overnatninger i årets første ti måneder.

Har flere årsager
Destinationsselskabet tilskriver årets gode resultat til flere faktorer. Det skyldes både en stigende interesse for kyst- og naturferie, fastholdelsen af de tyske gæster samt at sæsonen er blevet forlænget, og det glæder direktør Peer H. Kristensen fra Destination Vesterhavet.

”Det er meget tilfredsstillende, at vi er lykkedes med at tiltrække flere turister til Vesterhavet. Turismen er et bærende erhverv, der skaber flere arbejdspladser og omsætning i den lokale detailhandel. Det er med til at gøre lokalmiljøet mere levende og attraktivt både at besøge og leve i hele året rundt. Turismens samlede økonomiske værdi i 2022 gør vi op i det nye år.”

Wonderful Copenhagen er med 10.189.600 kommercielle overnatninger den destination med flest besøgende i årets første ti måneder, mens Destination Vesterhavet indtager andenpladsen og 6.160.700 overnatninger betyder, at Destination Nordvestkysten er landets tredje mest besøgte ferieområde.


Relaterede artikler:

Destination Vesterhavet driver vækst i dansk turisme

Tyske turister vil mere end feriehus ved Vesterhavet

Flest internationale turister i Destination Vesterhavet