Tivoli bruger millioner på julesæsonen

TURISME: Danmarks største turistattraktion havde sidste år 4,6 millioner gæster. Cirka hver tredje var udenlandske turist – nu bruger Tivoli millioner på dette års julesæson, der begynder 18. november.

Nyt juletema, familiemusical og Tivoli Food Hall skal få gæster i Tivoli. Når Tivoli 18. november for 24. gang tager hul på den klassiske nedtælling til juleaften, bliver det med premiere på et nyt milliondyrt jernbanetema. Gæsterne kan stige om bord i et damplokomotiv og besøge jernbanecafeen i det 2000 m2 store jernbaneområde på Plænen. Årets anden satsning er Broadway-hittet ‘Elf, The Musical’, Tivolis største og dyreste julemusical opsætning. Jernbanetemaet skal sammen med det nyåbnede Tivoli Hjørnet med Food Hall bidrage til fornyelse af Jul i Tivoli.

Jul i Tivoli kan opleves fra 18. november og til og med Nytårsaften. Der bruges over 20 millioner kroner i forbindelse med Jul i Tivoli og årets nye juletema tegner sig alene for seks millioner kroner. Der er investeret trecifret millionbeløb i Tivoli Hjørnet. I 2016 blev Jul i Tivoli besøgt af knap en million gæster.

I det nye jernbanetema kan gæsterne gå om bord i det gamle damplokomotiv med vogne der holder på perronen. Jernbanetemaet erstatter den tidligere Alpeby.

Tivoli Food Hall 14 år undervejs
Tivoli Hjørnet har været 14 år undervejs og der er tale om en investering på et trecifret millionbeløb, hvilket er Tivolis største enkeltinvestering nogensinde.

Tivoli Hjørnet med Tivoli Food Hall med knap 20 spisesteder vil også under Jul i Tivoli være åben for gæster fra havesiden og vil give mere plads til flere spisende gæster. Tivoli Hjørnet er et miks af flere Nimb hotelværelser og kendte madkoncepter. Med åbningen af Tivoli Food Hall cementerer og udbygger Tivoli sin position som stedet i København med flest spisesteder samlet på et sted. Tivoli Food Hall åbner med soft opening fra den 10.11.17 og indvies officielt den 17.11.17.

Tivoli Hjørnet rummer også hoteldrift, Espresso House, Sticks ’n’ Sushi og Vapiano og Illums Bolighus.

Mens Tivolis fem-stjernede Nimb-hotel i dag har 17 værelser og suiter får det med udbygningen af Tivoli-hjørnet yderligere 21 værelser og suiter fordelt på anden og tredje etage.

To år undervejs
Det nye Jernbanetema har været undervejs i to år, hvor Havens arkitekter, scenografer og gartnere har tegnet, ideudviklet og været på studiebesøg.

Tivoli og DSB har i år indgået samarbejde om Jul i Tivoli og temaet ‘Den store Julerejse’. Som samarbejdspartner er DSB med til at præge designet med minder om togrejser gennem tiden. Dermed udnyttes naboskabet mellem den gamle forlystelseshave og Københavns Hovedbanegård.

Mellem jul og nytår vil der blive afviklet Fyrværkerifestival. På selve Nytårsaften, hvor Tivoli er åben hele dagen, vil der være et særligt fyrværkeri.

Tivoli og dets lejere omsatte sidste år for 1,3 milliarder kroner og havde et resultat før skat på 96,3 millioner kroner. Tivoli og dets lejere beskæftiger 3.700 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Berømt dansk Michelin-kok forlader Tivoli

Tivoli har 465.000 billetter til salg i jubilæumsår

Tivoli topper igen danske attraktioner