Sangeren Christopher (Lund Nissen) er blandt kunsterne, der skal optræde ved Tivolis kommende Havefester – indtil Fredagsrock vender tilbage, måske til august. Pressefoto fra Tivoli: Rasmus B. Hansen.

Tivoli dropper Fredagsrock til fordel for Havefest

Det seneste år har været enhver koncertarrangørs mareridt med aflysninger og udskydelser. I Tivoli er der fortsat en lang udsigt til Fredagsrock, i mellemtiden kommer nu et nyt koncept.

Det nye koncept lyder navnet Havefest og kommer til at bestå af mindre koncerter, hvor der spilles fra tre scener, nemlig Orangeriet, Plænen og Pantomimeteateret. Fanger ideen an, er det planen at den skal blive en fast del af Fredagsrock, oplyser Tivoli i pressemeddelelse og tilføjer, at alle Havefest-koncerterne lever op til Covid-19 kravene.

Fredagsrock er udsat på ubestemt tid, hvorfor Tivoli nu kommer med sit nye Havefest-koncept, hvor der optrædes på de tre scener med premiere fredag i næste uge. Der vil være koncerter klokken 16, 19 og 22.

Tivolis pressechef, Torben Plank, siger til STANDBY.DK, at Fredagsrock ikke har udspillet sin rolle, men vender tilbage så snart myndighedernes restriktioner tillader det. ”Foreløbig er Fredagsrock udsat, vi håber at være tilbage til august, hvor vi har et par store navne klar,” siger Torben Plank.

Blandt navnene til de kommende Havefester er der foreløbig indgået aftale med Christopher, Peter Sommer, Drew Sycamore, Faustix, Søs Fenger og Hans Phillip. Der er premiere på Havefest den 21. maj. Lillefredags programmet åbner den 27. maj.

En hybrid og opgraderet Lillefredag
Havefest er en hybrid mellem en fredagsbar og endags-festival. På de tre scener vil gæsterne kunne høre forskellig musik. Bliver Havefest en succes, skal konceptet, når Fredagsrock vender tilbage, forblive som en udvidelse og opvarmning til den ugentlige store Fredagsrockkoncert på Plænen.

Også Lillefredag vender tilbage i en opgraderet udgave, hvor kunsterne hver torsdag hele sommeren indtager scenen på Plænen. Gæsterne kan blandt andet se frem til navne som Emil Stabil, De Danske Hyrder, Pind og Artigeardit. Sæsonen åbnes med Batcheba og Angående Mig den 27. maj.

Tivoli, Danmarks største turistattraktion, havde i 2019 et besøgstal på 4,5 millioner – sidste år under coronakrisen med færre åbningsdage var der 1,6 millioner gæster. Tivolis sommersæson varer i år til 26. september.

Relaterede artikler:

Halvt så mange gæster i danske forlystelsesparker

Tivoli suspenderer midlertidigt forventninger til i år

Dyrehavsbakken klar med kendt ny direktør