Tivoli-Garden er med til at julehygge. Foto for Tivoli: Christoffer Sandager.

Tivoli nærmer sig 20 millioner julegæster

Til udgangen af december holdes der for 25. gang Jul i Tivoli – sidste år var der en million besøgende. Der bruges over 30 millioner kroner på opsætningen af Jul i Tivoli.

Siden Tivoli i 1994 begyndte at invitere til Jul i Tivoli har der været tæt på 19,5 millioner gæstebesøg. Årets julesæson er godt i gang og Tivoli er klar med en masse tal om juletiden.

Der er brugt 10.500 mandetimer på selve klargøringen til Jul i Tivoli, hvor der hver dag tændes en million lys.

Der bliver givet 152 adventsgaver til de overnattende gæster på Nimb Hotel i december – i øvrigt er selve Nimbs facade i juletiden pyntet med over 3.000 elektriske pærer.

Under julesæsonen går Tivoli-Garden sammenlagt 8,5 musikalske kilometer gennem Haven. Garden medvirker blandt andet ved fem såkaldte illuminerede parader, hvor alle 90 gardere går med lys i bjørneskindshuerne, så de både kan læse noderne og oplyse paraden som helhed.

I øvrigt har Tivoli sit Luciaoptog den 13. december klokken 17.30 med 100 piger fra fire københavnske kirkekor i Luciaoptoget.

50.000 flæskestegssandwich
Tivoli er i juletiden også pyntet med otte tons gran, mens Julemanden på Pantomimeteatret forventes af uddele 9.000 stykker chokolade til børn og voksne inden juleaften. I øvrigt har Tivoli fire julemænd på vagt i julesæsonen.

I Flæskestegsboden på Plænen bliver der tilberedt 50.000 flæskestegssandwich, svarende til 11 tons flæskesteg. Tivoli har i alt 25 restauranter, ni caféer, 12 fastfood steder, seks barer, 11 isboder, slikboder og konditorier samt 16 madstader i Tivoli Food Hall.

Under Jul i Tivoli arrangeres for 14. gang Fyrværkerifestival. Den skydes i gang 25. december klokken 20.45 og afsluttes med det store Nytårsfyrværkeri 31. december klokken 23. Under Tivolis fyrværkerifestival i julemåneden bliver der samlet affyret 2.200 stjerner, 800 bombetter, 400 luftbomber og 80 romerlys.

Tivoli havde som Danmarks største attraktion cirka 4,3 millioner gæster sidste år, næsten 40 procent var fra udlandet. Haven nåede sidste år en omsætning på næsten 1,3 milliarder kroner og fik et resultat før skat på 100,5 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Tivoli fordobler kapacitet til møder og events

Spindoktor bliver ny underdirektør i Tivoli

Ny Tivoli-direktør for kommercielle partnerskaber