Tivoli er også lig med lys – og dermed strømforbrug. Ny aftale skal skaffe solcelleproduceret strøm til Tivoli. Arkivfoto fra Tivoli.

Tivoli øger fokus på vedvarende energi

Tivoli har hidtil dækket sit elforbrug med køb af grønne certifikater på vedvarende vindenergi, men ny elkøbsaftale skal nedbringe CO2-udledningen via energi fra kommende solcellepark på Lolland.

Tivoli har indgået en elkøbsaftale om at aftage så megen grøn energi fra en kommende solcellepark på Lolland, at forlystelsesparken ved udgangen af næste år forventes at få dækket sit fulde forbrug af vedvarende energi.

I en pressemeddelelse siger Susanne Mørch Koch, Tivolis administrerende direktør, om den nye elkøbsaftale:

”Med aftalen tager Tivoli et vigtigt skridt i forhold til at nedbringe vores CO2-forbrug. Den nye elkøbsaftale bidrager direkte til Danmarks nationale mål om at reducere CO2 udledning.”

Tivoli har ikke et samlet tal for størrelsen af forlystelseshavens energiforbrug. Men Tivoli har indtil nu dækket sit elforbrug med køb af grønne certifikater på vedvarende vindenergi. Den nye grønne elkøbsaftale forlystelseshaven skal nedbringe Tivolis CO2-udledning, og sikrer, at der bliver produceret ny grøn energi til det fælles danske elnet, oplyses det.

Stort energiforbrug
Fra selskabet Better Energy, der skal levere den grønne strøm til Tivoli, siger administrerende direktør Rasmus Lildholdt Kjær: ”Bliver den nye aftale, om at aftage strøm fra en Better Energy-solcellepark en industrileder, vil den være med til at bane vejen for at flere virksomheder kan drive deres aktiviteter med vedvarende energi.

Tivoli har med sin plads i mange danskeres hjerter mulighed for at inspirere andre til handling. Og handling er dét afgørende parameter for om vi når vores klimamål i Danmark,” lyder det.

Tivoli-direktør Susanne Mørch Koch tilføjer: ”Vi har foretaget et omfattende CO2-regnskab over Tivolis klimaudledning. Nu er vi i gang med CO2-reduktionsindsatser med hensyn til vores brændstof- og energiforbrug, hvor den nye elkøbsaftale er et skridt på rejsen.”

Solcelleparken på Lolland, der også skal producere grøn energi til Tivoli, vil forventeligt producere 65 GWh, gigawatt-timer, om året – svarende til 41.500 forbrugere i Danmark, skriver Tivoli i pressemeddelelsen og tilføjer, at Tivoli aftager 18 procent af de 65 GWh. Det vil i så fald svare til, at Tivoli årligt bruger energi svarende til næsten 7.500 forbrugere/husstande.

Relaterede artikler:

Tivoli opjusterer igen forventningerne til i år

Turismeaktører kan få hjælp til mere bæredygtighed

Rejsebureau klar med beregner af feriens CO2-aftryk