To krydstogtselskaber nægter passagerer adgang

holland-americaCRUISE: Hvis passagererne er fra Ukraine eller Rusland, nærmere betegnet fra Krim-halvøen, vil Holland-America og Seabourn ikke acceptere bestillinger til et krydstogt under henvisning til EU og USA’s sanktionsprogram.

En rundskrivelse til de skandinaviske agenter fra Holland-America Line og Seabourn melder foreløbigt stop for passagerer fra Krim-halvøen, hvad enten de er russiske eller fra Ukraine under henvisning til det sanktionsprogram, som USA og EU vedtog i december.

Så længe sanktionsprogrammet varer, må bureauerne (agenter) ikke acceptere bestillinger til de to rederiers skibe. De vil i givet fald blive afvist.

Der er tale om indbyggere fra Krim-halvøen, eller andre som måtte opholde sig der mere eller mindre fast for tiden, må de pågældende ikke indgå i en eller anden gruppebestilling. Men skal allerede fra bureauets side sorteres fra.

”Det er klart, at vi ikke kan vurdere det. Hvis vi har en mistanke i den anledning må det gå via ambassaderne. Men det er vel næppe de kunder, som banker på vores dør, eller vores web, for at bestille i København,” siger en bureauchef til standby.dk.

Hvad angår krydstogter til Krim-halvøen i den nordlige del af Sortehavet er krydstogter i det krigshærgede område for længst aflyst indtil videre.