”Kok,” en af Oslos sejlende saunaer, hentede forulykkede bilpassagerer sikkert op fra havnen. Pressefoto via Visit Norway: Tor Johansen.

Trafikuheld satte fokus på flydende norske saunaer

En nyere tendens i norsk turisme er sejlende saunaer i mange havnebyer. Forleden kørte en bil i den isfyldte havn i Oslo – en sejlende sauna kom hurtigt til undsætning og redede passagererne.

Begrebet kaldes også ”sauna cruise,” hvor passagerer sejler ud med en flydende sauna og herfra kan hoppe i vandet og bagefter få varmen inde i den sejlende badstue.

I fredags fik en sejlende sauna hovedrolle i forbindelse med et trafikuheld. En bil kørte ned i den isfyldte havn i Oslo; tæt på var den sejlende sauna ”Kok” (koge) med to franske turister. Kok’s skipper, Nicholay Nordahl, satte straks kursen mod den synkende bil.

“Jeg sejlede og holdt øje med bådtrafikken i havnen, da en af mine franske gæster råbte, at de havde set bilen, der var kørt ned i havnen. Vi sejlede straks mod den forulykkede bil,” fortæller han.

De franske passagerer hjalp med at få bjærget de to ombordværende i bilen og fik dem ind i saunaen på Kok, så de kunne få varmen, mens saunaen sejlede ind mod kajen, hvor de uheldige bilister kunne blive tilset af rederne fra en ambulance.

Mange sejlende saunaer
Der er sejlende saunaer mange steder i Norge, på norsk hedder de “badstu,” ikke kun i Oslo. Længst mod nord findes konceptet også i Svalbard, der ligger sådan cirka halvvejs mellem Nordpolen og det norske fastland. Her er den flydende sauna med det kreative navn SvalBad, i Longyearbyen på netop Svalbard.

Kok er dog ikke den eneste sejlende sauna i Oslo, firmaet bag dette koncept har også flydende saunaer i Drammen, Hamar og Holmsbu, skriver det norske turistråd, Visit Norway, i en pressemeddelelse.

Blandt udbuddet af flydende saunaer i området omkring Oslo Fjord er også Stampen, Måken, Skarven, Anda, Havørnen samt Green Boats Sauna. Hver sauna har kapacitet til mellem 12 til 16 passagerer, oplyses det. På andre lokaliteter er der plads til færre.

Omkring et andet flydende saunakoncept i Oslo, Salt, tilbydes under normale vejrforhold et miks af sauna, restaurant, kultur og koncerter.

 

Relaterede artikler:

Danske rejseaktører rykker ind i Norge

Norges turistråd sætter fokus på kvinder i overgangsalderen

Flydende saunaer er voksende norsk trend