Eksempel på sovesal, pod dorm, som det kaldes, på Book1 Design Hostel. Gennem vinduet anes Aarhus' kunstmuseum, Aros. Foto: Brøchner Hotels

Travl feriesommer for Aarhus-hoteller

Hotellerne i Aarhus har haft en rigtig god sommer – og en særlig god juli – med fine besøgstal. Og så har mobile velkomstteams fra VisitAarhus været en stor succes.

Aarhus kan indtil videre se tilbage på en travl sommer med masser af danske feriegæster.

2020 begyndte trægt med coronarestriktioner, men siden har Danmarks næststørste by været livlig med masser af besøgende. I juli har de aarhusianske hoteller haft en belægning tre procentpoint over rekordåret 2020 takket være danske gæster.

”Rigtig mange danskere har igen valgt at holde sommerferien i Aarhus, og det er jeg meget stolt af. Aarhus har et væld af stærke oplevelsesmuligheder inden for kultur, gastro, shopping og natur, og det har de danske turister fået øjnene op for. Vi mangler stadig mange af de internationale gæster og erhvervsturister, vi havde før corona, men vi er så småt back on track,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

”Har overgået vores vildeste forventninger”
Smilene er brede hos de aarhusianske overnatningssteder, hvor belægningstallene er lidt højere end sidste år, selv om det var et rekordår. Og tallene er væsentligt højere end i sommeren 2019.

Et af de overnatningssteder, der har haft en glimrende sommer i år, er Book1 Design Hostel, der åbnede i maj.

”Sommeren har indtil nu overgået vores vildeste forventninger. Vi har haft meget travlt, og alle værelser har været fulde. Lige fra vores flersengsrum til dobbeltværelser og suiter. Vi har fået trykprøvet vores koncept, og det holder max. Så vi er meget glade og kan næsten ikke få armene ned,” siger Martin Dyrholm, direktør hos Book1 Design Hostel.

Comwell Aarhus er ligeledes glad for sommeren, hvor hotellet har taget imod mange gæster. Herudover er der i øjeblikket en rig mødeaktivitet og mange forretningsgæster. Og efteråret ser solidt ud med mange møder og konferencer, fortæller direktør Flemming Poulsen.

Velkomstteams har talt med 12.000 gæster
Som noget nyt udvidede VisitAarhus i år sin velkomstservice, så der løbende har været et mobilt team ude på gader og stræder for at tage imod turisterne. Udover faste turistinformationer flere steder i byen har VisitAarhus afprøvet en ny, opsøgende velkomstservice. Velkomstværter har således været rundt til 15 ekstra steder i byen – herunder blandt andet Aarhus Streetfood og Latinerkvarteret.

”Vi vil være, hvor gæsterne er. Derfor har vi i år skruet ekstra op for mobiliteten af vores turistinformation. Og det har virket forrygende. Vi har i år talt med over 12.000 gæster i Aarhus. Det er langt flere end tidligere år, og gæsterne har været positivt overraskede over at kunne få hjælp lige dér, hvor de er i stedet for at skulle opsøge den,” siger Pia Lange Christensen om den store succes.

Ikke kun hotellerne, men også de aarhusianske museer og attraktioner har haft en god sommer med et besøgstal over forventning. Moesgaard Museum melder om en rigtig solid juli, hvor besøgstallene ligger noget over niveauerne fra 2018 og 2019, oplyser publikumschef Henrik Hatt.

Den gode feriesommer i Aarhus kommer efter et 2020, hvor Aarhusregionen af alle destinationer i Danmark havde flest danske besøgende. Sidste år var 19 procent af alle danskere på ferie i destinationen mindst én gang.

 

Relaterede artikler:

Mobile velkomstteams hjælper turister i Aarhus

Flere vil bygge nye hoteller i Aarhus

Aarhus får flere nye hoteller