Årets krydstogtsæson i Københavns Havn får 345 anløb fra 72 skibe fra 34 krydstogtrederier. Det tyske rederi Aida, billedet, har i år flest passagerer i havnen. Foto: Dennis Rosenfeldt for Copenhagen Malmö Port.

Travleste krydstogtweekend i Københavns Havn

I dette års sæson får København samlet cirka 875.000 krydstogtgæster – denne weekend var der omkring 40.000. Næste år forventer havnen at passere 1 million rejsende på krydstogtskibene.

De mange krydstogtgæster i løbet af lørdag og søndag var på ni skibe, hvor en del begyndte eller afsluttede deres krydstogt i København.

Mens København i år forventer 875.000 krydstogtgæster, kommer der i hele Danmark omkring 1,1 millioner. Krydstogtbranchen i Danmark skaber i år en forventet omsætning på 1,5 milliarder kroner, oplyser Wonderful Copenhagen.

Udover København er der i år også anløb af krydstogtskibe i Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne. De danske havne samarbejder om krydstogter i netværket CruiseCopenhagen, der har sekretariat hos Wonderful Copenhagen.

Københavns Havn har i år kommer de nævnte 875.000 krydstogtturister, næste år forventes tallet for første gang at runde en million.

Flest krydstogtgæster fra Tyskland
Årets krydstogtsæson i Københavns Havn vil byde på 345 anløb fra 72 skibe fra 34 rederier. Syv af skibene er i år for første gang i København. Og næsten halvdelen af de 345 anløb i havnen er såkaldte turn arounds, hvor passagererne starter og slutter deres rejse.

Ligeledes kommer der i år 54 anløb i Københavns Havn med de store krydstogtskibe med plads til mindst 4.000 passagerer – allerede næste år stiger det til 70 anløb, har havnen tidligere i år oplyst til STANDBY.dk

De tre rederier i år med flest passagerer i København er tyske Aida, amerikanske Norwegian Cruise Line og italienske MSC Cruises. Havnen har i år flest krydstogtpassagerer fra Tyskland, fulgt af USA, Canada, England, Italien og Spanien. Kun 10-12.000 af årets krydstogtpassagerer i København er danskere.

Det største krydstogtskib i år i Københavns Havn er Breakaway fra Norwegian Cruise Line. Skibet, der i år besøger havnen 15 gange, har plads til cirka 4.900 passagerer og en besætning på 1.700. Med start og slut i København sejler Breakaway gennem sommeren ni dage krydstogter i Østersøen. Fra oktober forlægger det residensen til Caribien.

Relaterede artikler:

Krydstogt til 600.000 kroner

Kæmpe handel i krydstogtbranchen

Richard Branson har kurs mod Københavns Havn